Dit houdt ons

bezig

ons nieuws
Laird 26-10-2017
Nieuwsbrief oktober 2017

Benieuwd naar de onderwerpen uit de nieuwsbrief van oktober? Lees dan snel verder! 

Laird 18-10-2017
Capicaan aan het woord: Gaat niet, bestaat niet

In deze blogserie laten we Online Bedenkers aan het woord over hun werk bij Capica. In deze editie lees je het verhaal van projectleider Jelle. 

Marléne 27-09-2017
Nieuwsbrief september 2017

Via on­ze maan­de­lijk­se nieuws­brief hou­den we je op de hoog­te van trends en ont­wik­ke­lin­gen van­uit ons vak­ge­bied. Be­nieuwd naar de on­der­wer­pen van de­ze edi­tie? Lees dan snel ver­der.

Jeffrey 07-09-2017
Capicaan aan het woord: De puzzel compleet

In de­ze blogs­erie la­ten we Ca­pi­ca­nen aan het woord over hun werk bij Ca­pi­ca. Wat maakt hun werk zo leuk? En waar­om heb­ben zij ooit voor Ca­pi­ca ge­ko­zen? In de­ze blog neemt front-ender (en inmiddels ook software engineer in opleiding) Jeffrey je mee in zijn werk.

Capicaan aan het woord: liefde voor je werk
16-08-2017

In deze blogserie laten we Capicanen aan het woord over hun werk bij Capica. Wat maakt hun werk zo leuk? En waarom hebben zij ooit voor Capica gekozen? In deze blog neemt webdeveloper Michael je mee in zijn werk.

Uitgelicht: App HRM
11-08-2017

Je wil dat medewerkers snel informatie kunnen vinden over bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden of interne procedures. Daarom hebben veel organisaties een HR handboek. Deze handboeken worden steeds uitgebreider en dat brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe houd je de content actueel? En hoe zorg je ervoor dat het overzichtelijk blijft? Zomaar twee voorbeelden van zaken waar organisaties tegenaan lopen. Daarom ontwikkelden wij het online HR handboek.

Sabine 23-10-2017
Blog: De comeback van de nieuwsbrief

Een jaar of 10 geleden verstuurde vrijwel ieder bedrijf wel een digitale nieuwsbrief. Met de komst van nieuwe (social) media verloor de nieuwsbrief echter aan populariteit. Sterker nog, het heeft zelfs een behoorlijke tijd best een stoffig imago gehad. Wat mij betreft onterecht. Dat de nieuwsbrief inmiddels weer helemaal terug van weggeweest is, vind ik dan ook een mooie (en logische) ontwikkeling.

Sabine 12-10-2017
Uitgelicht: de interne blog

Een veel gebruikte functionaliteit binnen ons intranet is de app Blog. Een  blog geeft medewerkers een beeld van de manier waarop collega's hun werk doen en beleven. Je kunt je mening geven over onderwerpen en met elkaar discussiëren door te reageren.

Sabine 22-09-2017
Case: Collecteportaal levert Dierenbescherming forse tijdswinst op

Ieder jaar organiseert de Dierenbescherming een landelijke collecteweek in de week rondom Werelddierendag. Tijdens deze collecteweek gaan duizenden collectanten op pad om geld op te halen voor de dieren. Natuurlijk vraagt dit ook het een en ander op administratief gebied. Daarom ontwikkelde wij een speciaal collecteportaal. 

Marléne 23-08-2017
Nieuwsbrief augustus 2017

Via on­ze maan­de­lijk­se nieuws­brief hou­den we je op de hoog­te van trends en ont­wik­ke­lin­gen van­uit ons vak­ge­bied. Be­nieuwd naar de on­der­wer­pen van de­ze edi­tie? Lees dan snel ver­der.

Case: Website gemeente Rotterdam laat inwoners verduurzamen
15-08-2017

De duurzame ambities van de gemeente Rotterdam gaan ver. Het streven is om 2030 meer duurzame energie op te wekken dan te verbruiken. In 2050 wil de gemeente zelfs geheel aardgasvrij zijn. Dat lukt alleen door samenwerkingsverbanden aan te gaan met onder andere corporaties, banken, bouw- en energiewereld. Eén van de gestelde gezamenlijke doelen is om bestaande woningen in Rotterdam in een hoog tempo te verduurzamen.

Sabine 07-08-2017
Animatie Capica Intranet

Benieuwd naar hoe Capica Intranet werkt? We hebben een korte animatie gemaakt waarin we je binnen anderhalve minuut een eerste indruk geven. 

Laird 19-10-2017
AVG: Zijn jullie voorbereid?

Vanaf 25 mei 2018 is het een feit. Vanaf die datum is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)  van toepassing. Organisaties die persoonsgegevens verwerken hebben dan meer verplichtingen. Zo moeten zij kunnen aantonen dat zij de juiste organisatorische en technische maatregelen hebben genomen om aan de AVG te voldoen. Een goede voorbereiding is absoluut noodzakelijk, want de boetes zijn hoog. 

Marléne 27-09-2017
Blog: hoe bouw je een succesvolle community

Een on­li­ne com­mu­ni­ty is een di­gi­ta­le ver­za­mel­plek waar­bin­nen men­sen met een ge­za­men­lij­ke in­te­res­se, over­een­komst of doel sa­men ko­men. Het in­tra­net is een voor­beeld van zo'n on­li­ne com­mu­ni­ty. Maar wat be­paalt nu het suc­ces van zo'n com­mu­ni­ty? 

Sabine 20-09-2017
Uitgelicht: App Verkiezingen

Een nieuwe ondernemingsraad? Of de medewerker van het jaar kiezen? Bij veel organisaties is er sprake van één of meer verkiezingen per jaar. Met de app Verkiezingen zorg je ervoor dat het hele verkiezingstraject eenvoudig online te volgen is en bespaar je als organisatie veel (administratieve) tijd.

Laird 22-08-2017
Blog: Ja maar, wat levert het je op?

Ken je het ge­dach­ten­goed van Ber­t­hold Gun­ster over om­den­ken? Bij om­den­ken leer je op een ja-en-ma­nier in het le­ven staan in plaats van een ja-maar-ma­nier. Een ma­nier van den­ken die we bij Ca­pi­ca vol­op om­ar­men. Ster­ker nog, we pas­sen de the­o­rie van om­den­ken al heel vaak toe (en vin­den het nog leuk ook). 

Laird 14-08-2017
APK voor je website

Op een ef­fec­tie­ve web­si­te wor­den doe­len be­haald. Maar zijn je doe­len nog het­zelf­de als toen je hui­di­ge web­si­te 'li­ve' ging? Past je ver­haal nog bij je doel­groep? En is je web­si­te qua tech­niek nog van de­ze tijd? Of qua de­sign? Kort­om, is je web­si­te (nog) ef­fec­tief? Of is het in­mid­dels tijd voor een 'AP­K'?

Sabine 02-08-2017
Uitgelicht: interne webshop

Stuur je een e-mail als je briefpapier wilt bestellen? Of bel je naar de afdeling communicatie als je relatiegeschenken nodig hebt? Natuurlijk 'werkt' dit, maar erg efficiënt is het niet. Deze manier van werken zorgt voor nogal wat onnodige handelingen. Met de app 'Interne Webshop' digitaliseer je het hele bestelproces, inclusief de communicatie er omheen.