Dit houdt ons

bezig

ons nieuws
Fijne Valentijnsdag!
14-02-2017
Laird 30-01-2017
Beter eindresultaat met scrum

Jelle vertelt je in zijn blog meer over scrum. Het werken met scrum biedt grote voordelen Het zorgt voor structuur en overzicht in projecten.

De perfecte intranetadoptie
20-01-2017

Op het moment dat medewerkers zich écht thuis voelen op het (nieuwe) intranet, kun je spreken van een succes. Maar hoe bereik je dit? Welke stappen moet je zetten en hoe kun je écht meerwaarde creëren voor de gebruikers van jouw intranet?

WYSIWYG....
09-01-2017

Soms lees je termen, waarbij je denkt wat betekent dat? Een voorbeeld is misschien wel WYSIWYG (what you see is what you get). Of afkortingen als XMS en SEO. En wat wordt nu eigenlijk bedoeld met sprints? Dan is het goed om te weten dat we hier een speciale kennisbank voor ingericht hebben.

Sabine 30-12-2016
Capica's oud & nieuw special: Sabine over social intranet

Op deze laatste werkdag van het jaar vertelt Sabine wat haar opviel op het gebied van Sociaal Intranet. Zoals je in onze eerdere blogs al hebt kunnen lezen, zitten we midden in een technologische ontwikkeling. Zaken als big data, robots, Internet of Things hebben niet alleen impact op ons privé leven, het beïnvloedt ook ons dagelijks werk.

Capica's oud & nieuw special: Michael en Marien over techniek
27-12-2016

In de Capica's oud & nieuw special praten we je elke dag van de week bij over impactvolle gebeurtenissen uit ons vakgebied. Michael en Marien trappen af met techniek.

Blog: breng vrijwilligers met elkaar in verbinding
13-02-2017

In haar blog vertelt Sabine je meer over de kansen die ontstaan vanuit een sociaal intranet binnen (vrijwilligers)organisaties. Een sociaal intranet zorgt voor verbinding en steeds meer organisaties zetten de stap naar een online platform. 

Blog: AMP (Accelerated Mobile Pages)
25-01-2017

Heb je de term AMP al eens in je mobiele zoekresultaten van Google voorbij zien komen? En benieuwd naar wat het precies is? Lees dan snel verder!

Blue Monday? Tijd voor nieuwe goede (online) voornemens
16-01-2017

Vandaag is het Blue Monday. Volgens onderzoekers de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen liggen weer achter ons, de vakantie is nog (lang) niet in zicht en de meeste goede voornemens zijn alweer verdrongen of verbroken. Toch wijzen we je, juist vandaag, graag op een drie (eenvoudige) goede voornemens die de moeite waard en makkelijk vol te houden zijn.

Een digitale showroom
04-01-2017

In de showroom van HAI BV in Rijnsberg vinden bezoekers een groot aanbod van automerken. Van Audi tot Chrysler, van Porsche tot BMW. Ook online is de gehele collectie te bekijken. Capica verzorgde een koppeling van het content management systeem (XMS) van HAI BV, naar een externe centrale database (OEC Nederland). Daarmee is de informatie altijd volledig up-to-date. 

Capica's oud & nieuw special: Eric over social media
29-12-2016

In de laatste week van 2016 praten we je elke dag bij over impactvolle gebeurtenissen uit ons vakgebied. En vertellen je wat je niet mag missen in 2017. In de derde special behandelt Eric social media.

Een bureau vol slingers want Laird is Jarig. Hieperderpiep, hoera!
21-12-2016
Blog: Je kan niet nemen zonder te geven
03-02-2017

Geven, delen en een relatie opbouwen, zijn volgens Marcel de bouwstenen om prettig zaken te doen. Hoe hij dat aanpakt? Daarover vertelt hij je meer in zijn blog.

Kick-off bij Oogwereld
24-01-2017

Ook Oogwereld heeft gekozen voor een samenwerking met Capica en op 24 januari vond de officiële kick-off plaats. Samen gaan we de komende weken aan de slag om tot een succesvol sociaal intranet te komen. Via deze website en via onze social media kanalen houden we je op de hoogte van dit mooie project.  

6 wetten voor een goede mindmap
12-01-2017

In deze blog vertelt Eric je meer over het maken van een goede mindmap. Een mindmap is ideaal om informatie te structuren. Bijvoorbeeld wanneer je een samenvatting wilt maken of meer overzicht wilt krijgen in een project. 

Vernieuwde corporate website en extranet Bel Groep
03-01-2017

Een nieuwe website die qua look & feel aansluit bij de internationale site en die flexibel te beheren is. Dat waren de wensen van de Bel Groep in Nederland, bekend van kaasjes zoals Boursin, Babybel en Leerdammer. We maakten niet alleen een website met extranet, maar 'ontzorgden' Bel Groep ook met het verhuizen van de website.

Capica's oud & nieuw special: Jefferson over webdesign
28-12-2016

In de Capica's oud & nieuw special praten we je elke dag van de week bij over impactvolle gebeurtenissen uit ons vakgebied. In de tweede special behandelt Jefferson webdesign. 

De Kerstman is langs geweest en heeft voor iedereen cadeautjes achter gelaten!
20-12-2016