Dit houdt ons

bezig

ons nieuws
Marléne 25-07-2017
Een inspirerende zomer

Ik kom net terug van een heerlijke vakantie in Portugal. Voor mij als ondernemer hét moment om, genietend van de zon en het strand, terug te blikken op de afgelopen maanden en om inspiratie op te doen voor de komende tijd. Hoe je je dagen ook in gaat vullen, ik wens je een prachtige zomer toe. Geniet ervan, rust goed uit en laat je inspireren. Laat het me weten als ik je kan helpen om die inspiratie (of uitdagingen) om te zetten in online oplossingen. In de nieuwsbrief van deze maand hebben we trouwens ook weer diverse inspirerende items verzameld. Een overzicht daarvan vind je hieronder. 

Laird 13-07-2017
Join the battle

We zijn op zoek naar ervaren PHP specialisten! Benieuwd naar onze vacatures? Lees dan snel verder. 

De Happiness Manager
26-06-2017

Binnen Capica word ik door medewerkers ook wel 'Happiness Manager' genoemd. Een titel die ik zelf wellicht niet zo snel zou uitkiezen, maar waar ik wel ontzettend trots op ben. De term 'happiness manager' suggereert dat je 'happiness', of vertaald 'geluk', kunt managen. Dat zou ook betekenen dat je dus bij een optimaal resultaat je (te managen) medewerkers 100% geluk kunt bieden.

Sabine 16-06-2017
Nieuw: het online kwaliteitshandboek

Bij steeds meer organisaties is een kwaliteitshandboek verplicht. In het kwaliteitshandboek zijn onder andere belangrijke procedures, werkinstructies en formulieren te vinden. De hoeveelheid documentatie binnen een kwaliteitshandboek is vaak aanzienlijk. Daarom is een goede inrichting en een duidelijke navigatie van groot belang. Capica ontwikkelde onlangs een speciale applicatie waarbinnen alle beschikbare (actuele) documentatie snel en eenvoudig gevonden kan worden. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

Marléne 19-05-2017
Online bedenkers gezocht!

Online Bedenkers gezocht! Ben of ken jij een PHP specialist? Lees dan snel verder.

Marléne 12-05-2017
Capica genomineerd voor Innovatie Award ICTWaarborg

Brancheorganisatie ICTWaarborg organiseert voor de dertiende keer de ICTWaarborg Awards. Capica is in de categorie Innovatie genomineerd met ons monitorings- en analysesysteem, Remote Monitoring en Respons (RMP). Een systeem dat in samenwerking met partner AVT is ontwikkeld. Op 29 juni wordt de winnaar bekend gemaakt na een final presentatie voor de vakjury van ICT Waarborg, gevolgd door een live stemronde. 

Sabine 25-07-2017
Nieuw: Academy app

Steeds meer organisaties hebben een eigen opleidingsinstituut of een academy. Een goed initiatief, maar het vraagt vaak wel het nodige van de interne organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het maken van planningen of het afhandelen van administratieve taken. 

Eric 11-07-2017
Blog: een succesvolle kick-off van het intranet

De kick-off van het nieuwe intranet is altijd een spannend moment. Bij Ca­pi­ca be­ste­den we tij­dens de im­ple­men­ta­tie daar­om veel aan­dacht aan dit mo­ment. Maar hoe zorg je nu voor een knal­len­de kick-off? Eric geeft je enkele tips. 

Marléne 26-06-2017
Nieuwsbrief juni 2017

Via on­ze maan­de­lijk­se nieuws­brief hou­den we je op de hoog­te van trends en ont­wik­ke­lin­gen van­uit ons vak­ge­bied. Be­nieuwd naar de on­der­wer­pen van de­ze edi­tie? Lees dan snel ver­der.

Marléne 07-06-2017
Blog: Hoe maak je het intranet écht sociaal

De overgang van een klassiek naar een sociaal intranet kan soms best een enge stap zijn. Want om het intranet sociaal te maken, zal je ook zaken los moeten laten. Hoe je dit doet? Marléne geeft je alvast enkele tips in haar blog. 

Laird 18-05-2017
Blog: Gamification op het intranet

Zelfs al heb je nog nooit van de term gamification gehoord, de kans dat je er al mee te maken hebt gehad is groot. Bij Capica maken we ook gebruik van gamification, bijvoorbeeld binnen ons intranet. Wil je meer weten over dit onderwerp? Laird vertelt je er meer over in zijn blog. 

Eric 10-05-2017
Capica Intranet: De gebruiker als regisseur

Het succes van een sociaal intranet hangt samen met de relevantie die het biedt voor gebruikers. Niet iedere gebruiker van het intranet heeft dezelfde behoefte. Daarom hebben we bij het ontwikkelen de traditionele hiërarchische structuur losgelaten. De informatie op het intranet wordt ingedeeld op het soort content en de gebruiker bepaalt zelf wat hij of zij op zijn persoonlijke dashboard wil zien. Dit maakt het intranet voor iedere gebruiker uniek, maar vooral ook relevant. 

Laird 14-07-2017
Feestelijke kick-off Lommerrijk

Een goed begin is het halve werk. Daarom stonden we gisteren uitgebreid stil bij de kick-off voor de nieuwe website voor party- en conferentiecentrum Lommerrijk. Onderdeel van de kick-off was een uitgebreide contentsorteersessie. Samen met het projectteam werd de indeling van de content en daarmee de structuur van de nieuwe website bepaald.    

Blog: Capicaan Eric aan het woord
05-07-2017

In de­ze blogs­erie la­ten we Ca­pi­ca­nen aan het woord over hun werk bij Ca­pi­ca. Wat maakt hun werk zo leuk? In de vo­ri­ge edi­tie ver­tel­de front-end de­vel­o­per Jef­fer­son je meer over zijn werk. In de­ze edi­tie het ver­haal van Eric. Ooit be­gon­nen als sta­gi­air en in­mid­dels pro­ject­ma­na­ger bij Ca­pi­ca. 

Laird 22-06-2017
Blog: Work Smarter

Een handeling die je dubbel uit moet voeren? Zonde van de tijd! Vaak zien mensen wel dat een proces niet efficient is, maar het aanpassen ervan lijkt vaak een té grote stap. Jelle vertelt je in zijn blog meer over enkele voorbeelden uit de praktijk, de oplossingen en onze aanpak. 

Waar staat jouw intranet? Ontvang een handig rapport
23-05-2017

Een succesvol sociaal intranet heb je niet van de één op andere dag. Een intranet evolueert, groeit mee met de organisatie en vooral met de medewerkers. Benieuwd naar hoe jouw intranet ervoor staat? Lees dan snel verder. 

Marléne 18-05-2017
Nieuwsbrief mei 2017

Via on­ze maan­de­lijk­se nieuws­brief hou­den we je op de hoog­te van trends en ont­wik­ke­lin­gen van­uit ons vak­ge­bied. Be­nieuwd naar de on­der­wer­pen van de­ze edi­tie? Lees dan snel ver­der.

Laird 08-05-2017
Is jouw website al voorzien van een SSL-certificaat?

SSL is een veiligheidsprotocol dat staat voor Secure Sockets Layer en het versleutelt het dataverkeer tussen de website en haar bezoekers. Bij een niet beveiligde verbinding is het voor onbevoegden mogelijk om de data te lezen. Met een SSL-certificaat wordt de data versleuteld waardoor dit niet meer kan. Een belangrijke veiligheidsmaatregel dus. Voor bezoekers van een website is het ook steeds duidelijker te zien of een website goed beveiligd is. Zo begint de url van een website met een SSL-certificaat met HTTPS in plaats van HTTP. HTTP staat voor Hypertext Transfer Protocol en de S staat voor Secure. Steeds meer websites maken gebruik van deze beveiligde verbinding omdat het naast veiligheid, nog een aantal belangrijke voordelen biedt en steeds vaker ook verplicht is. Benieuwd naar deze voordelen? Lees dan verder.