Dit houdt ons

bezig

ons nieuws
Sabine 19-04-2017
Is jullie intranet al millennial-proof?

In 2020 bestaat de arbeidsmarkt naar verwachting voor 50% uit millennials. Millennials zijn geboren tussen 1981 en 1996 en deze groep is opgegroeid in een tijd waarin we op het gebied van techniek enorme stappen hebben gezet. Een leven zonder internet is voor millennials vrijwel niet voor te stellen.

Eric 18-04-2017
Case: Een nieuwe website voor T-MC

Onlangs ging de nieuwe website van T-MC live. We zijn niet alleen trots op het resultaat, maar zeker ook op onze langdurige samenwerking. In onze case vertelt Fons Gieles (managing partner T-MC) meer over de achtergrond van dit project en lees je meer over de belangrijkste features.

Jolanda 28-03-2017
Vlooien op de werkvloer?! Goed idee!

Ja, je leest het goed. En nee, we hebben het niet over echte vlooien.  Onlangs bezocht ik een congres waar bioloog Patrick van Veen sprak over de basale drijfveren in ons gedrag. Om inzicht te krijgen in ons gedrag doen hij en zijn collega's onderzoek bij chimpansees en gorilla's. Wat blijkt? Er zijn toch best wel wat overeenkomsten tussen de meeste organisaties en een apenrots.  

Jolanda 16-03-2017
Nieuwsbrief Capica maart 2017

Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van trends en ontwikkelingen vanuit ons vakgebied. Benieuwd naar de onderwerpen van deze editie? Lees dan snel verder.

Laird 03-03-2017
Blog: Wat betekenen de technologische veranderingen voor jouw bedrijf?

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Kijk alleen al naar het verschil in techniek de laatste jaren. Tien jaar geleden was het bijzonder als je kon printen, faxen en scannen op één apparaat. Dat is nu moeilijk voor te stellen.

Marléne 20-02-2017
Case B'Elle Magazine

Een online platform, waar (zaken)vrouwen met passie en lef in de spotlight worden gezet en waar lezers inspiratie en informatie vinden voor het succesvol zakendoen. Een bijzonder project, waar zowel B'Elle als Capica met trots op terugkijken.

Sabine 19-04-2017
Nieuwsbrief Capica april 2017

Via on­ze maan­de­lijk­se nieuws­brief hou­den we je op de hoog­te van trends en ont­wik­ke­lin­gen van­uit ons vak­ge­bied. Be­nieuwd naar de on­der­wer­pen van de­ze edi­tie? Lees dan snel ver­der.

Eric 10-04-2017
Blog: een chatvenster op de website

Overweeg je om een chatvenster op je website te plaatsen? Met een chatvenster kunnen bezoekers op een eenvoudige manier direct een vraag beantwoord krijgen. Eric geeft je in zijn blog 6 praktische tips om van deze functionaliteit een succes te  maken. 

Marcel 22-03-2017
Samenwerken 2.0: Interne communicatie steeds hoger op de agenda

Interne communicatie staat bij veel organisaties steeds hoger op de agenda. Een belangrijke ontwikkeling, want de we­reld om ons heen ver­an­dert, en dat be­te­kent ook iets voor hoe we sa­men­wer­ken en ken­nis de­len met el­kaar.

Blog: Zo sluit jouw website naadloos aan bij je doelgroep
15-03-2017

Jefferson vertelt je in zijn blog meer over user centered design. Want het uiterlijk van je website bestaat uit meer dan alleen mooie vormen en kleuren. Je kunt pas spreken van een design als je het goed kan onderbouwen. Zo creëer je een website waarbij het design naadloos aansluit op de behoeften van je eindgebruiker.

Eric 28-02-2017
Blog: Fake nieuws, buurman Henk en verjaardagspraat

Eric vertelt je in zijn blog meer over fake nieuws. Een veelbesproken onderwerp, bijvoorbeeld rondom de verkiezingen in Amerika. Zowel in de offline als online wereld kun je geconfronteerd worden met fake nieuws. Maar wie is hier nu eigenlijk verantwoordelijk voor? Moet er ingegrepen worden? En zo ja, door wie?

Een responsive website voor Peter Dekker Installaties
15-02-2017

Een geheel vernieuwde website, die er niet een alleen goed uitziet maar die vooral ook gebruiksvriendelijk en responsive is. Met dat uitgangspunt zijn we aan de slag gegaan en met succes. De nieuwe website staat inmiddels online.

Jelle 18-04-2017
Eerste oplevering website Capital Value

Een mooi begin van de werkweek! Vandaag vieren we de eerste oplevering van de nieuwe website van Capital Value. Projectleider Jelle Maranus geeft gelijk een gebruikerstraining zodat de nieuwe website gevuld kan gaan worden.

Welkom Rowen
03-04-2017

Deze week loopt Rowen, het neefje van Sabine, een weekje stage bij Capica. Wij wensen Rowen heel veel succes (en plezier)! 

Capicano's
21-03-2017

Vandaag staan er weer leuke (koffie)afspraken op de agenda! En natuurlijk hoort daar ook iets lekkers bij.

Stemmen via een app? Binnen Capica Intranet kan het al
15-03-2017

Vandaag gaan we weer naar de stembus voor de landelijke verkiezingen. Ook binnen organisaties kunnen verkiezingen plaatsvinden, bijvoorbeeld bij een Ondernemingsraad (OR). Onze opdrachtgevers werken daarbij steeds vaker met de app 'OR verkiezingen', waarbij het gehele traject via Capica Intranet verloopt. Tijdens de OR verkiezingen kun je de procedure rondom de verkiezingen op intranet communiceren en kunnen kandidaten zich voorstellen. Stemmen kan ook via de app. Wel zo handig!

Intranet Congres 2017. Kom jij ook?
23-02-2017

Op 23 maart 2017 vindt alweer de 9de editie van het Congres Intranet plaats in het MediaPlaza in Utrecht. Ook dit jaar is Capica weer aanwezig als sponsor met een eigen stand en gaan onze online bedenkers graag met je in gesprek. Tijdens het event worden bezoekers bijgepraat  over actuele trends en ontwikkelingen. Met korting naar het event? Lees dan snel verder. 

Fijne Valentijnsdag!
14-02-2017
×