Dit houdt ons

bezig

ons nieuws
Marcel 22-03-2017
Samenwerken 2.0: Interne communicatie steeds hoger op de agenda

Interne communicatie staat bij veel organisaties steeds hoger op de agenda. Een belangrijke ontwikkeling, want de we­reld om ons heen ver­an­dert, en dat be­te­kent ook iets voor hoe we sa­men­wer­ken en ken­nis de­len met el­kaar.

Blog: Zo sluit jouw website naadloos aan bij je doelgroep
15-03-2017

Jefferson vertelt je in zijn blog meer over user centered design. Want het uiterlijk van je website bestaat uit meer dan alleen mooie vormen en kleuren. Je kunt pas spreken van een design als je het goed kan onderbouwen. Zo creëer je een website waarbij het design naadloos aansluit op de behoeften van je eindgebruiker.

Eric 28-02-2017
Blog: Fake nieuws, buurman Henk en verjaardagspraat

Eric vertelt je in zijn blog meer over fake nieuws. Een veelbesproken onderwerp, bijvoorbeeld rondom de verkiezingen in Amerika. Zowel in de offline als online wereld kun je geconfronteerd worden met fake nieuws. Maar wie is hier nu eigenlijk verantwoordelijk voor? Moet er ingegrepen worden? En zo ja, door wie?

Een responsive website voor Peter Dekker Installaties
15-02-2017

Een geheel vernieuwde website, die er niet een alleen goed uitziet maar die vooral ook gebruiksvriendelijk en responsive is. Met dat uitgangspunt zijn we aan de slag gegaan en met succes. De nieuwe website staat inmiddels online.

Blog: Je kan niet nemen zonder te geven
03-02-2017

Geven, delen en een relatie opbouwen, zijn volgens Marcel de bouwstenen om prettig zaken te doen. Hoe hij dat aanpakt? Daarover vertelt hij je meer in zijn blog.

Kick-off bij Oogwereld
24-01-2017

Ook Oogwereld heeft gekozen voor een samenwerking met Capica en op 24 januari vond de officiële kick-off plaats. Samen gaan we de komende weken aan de slag om tot een succesvol sociaal intranet te komen. Via deze website en via onze social media kanalen houden we je op de hoogte van dit mooie project.  

Capicano's
21-03-2017

Vandaag staan er weer leuke (koffie)afspraken op de agenda! En natuurlijk hoort daar ook iets lekkers bij.

Stemmen via een app? Binnen Capica Intranet kan het al
15-03-2017

Vandaag gaan we weer naar de stembus voor de landelijke verkiezingen. Ook binnen organisaties kunnen verkiezingen plaatsvinden, bijvoorbeeld bij een Ondernemingsraad (OR). Onze opdrachtgevers werken daarbij steeds vaker met de app 'OR verkiezingen', waarbij het gehele traject via Capica Intranet verloopt. Tijdens de OR verkiezingen kun je de procedure rondom de verkiezingen op intranet communiceren en kunnen kandidaten zich voorstellen. Stemmen kan ook via de app. Wel zo handig!

Intranet Congres 2017. Kom jij ook?
23-02-2017

Op 23 maart 2017 vindt alweer de 9de editie van het Congres Intranet plaats in het MediaPlaza in Utrecht. Ook dit jaar is Capica weer aanwezig als sponsor met een eigen stand en gaan onze online bedenkers graag met je in gesprek. Tijdens het event worden bezoekers bijgepraat  over actuele trends en ontwikkelingen. Met korting naar het event? Lees dan snel verder. 

Fijne Valentijnsdag!
14-02-2017
Jelle 30-01-2017
Beter eindresultaat met scrum

Jelle vertelt je in zijn blog meer over scrum. Het werken met scrum biedt grote voordelen Het zorgt voor structuur en overzicht in projecten.

De perfecte intranetadoptie
20-01-2017

Op het moment dat medewerkers zich écht thuis voelen op het (nieuwe) intranet, kun je spreken van een succes. Maar hoe bereik je dit? Welke stappen moet je zetten en hoe kun je écht meerwaarde creëren voor de gebruikers van jouw intranet?

Jolanda 16-03-2017
Nieuwsbrief Capica maart 2017

Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van trends en ontwikkelingen vanuit ons vakgebied. Benieuwd naar de onderwerpen van deze editie? Lees dan snel verder.

Laird 03-03-2017
Blog: Wat betekenen de technologische veranderingen voor jouw bedrijf?

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Kijk alleen al naar het verschil in techniek de laatste jaren. Tien jaar geleden was het bijzonder als je kon printen, faxen en scannen op één apparaat. Dat is nu moeilijk voor te stellen.

Marléne 20-02-2017
Case B'Elle Magazine

Een online platform, waar (zaken)vrouwen met passie en lef in de spotlight worden gezet en waar lezers inspiratie en informatie vinden voor het succesvol zakendoen. Een bijzonder project, waar zowel B'Elle als Capica met trots op terugkijken.

Blog: breng vrijwilligers met elkaar in verbinding
13-02-2017

In haar blog vertelt Sabine je meer over de kansen die ontstaan vanuit een sociaal intranet binnen (vrijwilligers)organisaties. Een sociaal intranet zorgt voor verbinding en steeds meer organisaties zetten de stap naar een online platform. 

Blog: AMP (Accelerated Mobile Pages)
25-01-2017

Heb je de term AMP al eens in je mobiele zoekresultaten van Google voorbij zien komen? En benieuwd naar wat het precies is? Lees dan snel verder!

Blue Monday? Tijd voor nieuwe goede (online) voornemens
16-01-2017

Vandaag is het Blue Monday. Volgens onderzoekers de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen liggen weer achter ons, de vakantie is nog (lang) niet in zicht en de meeste goede voornemens zijn alweer verdrongen of verbroken. Toch wijzen we je, juist vandaag, graag op een drie (eenvoudige) goede voornemens die de moeite waard en makkelijk vol te houden zijn.