Dit houdt ons

bezig

ons nieuws
Capicaan aan het woord - liefde voor je werk
16-08-2017

In deze blogserie laten we Capicanen aan het woord over hun werk bij Capica. Wat maakt hun werk zo leuk? En waarom hebben zij ooit voor Capica gekozen? In deze blog neemt webdeveloper Michael je mee in zijn werk.

Uitgelicht: App HRM
11-08-2017

Je wil dat medewerkers snel informatie kunnen vinden over bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden of interne procedures. Daarom hebben veel organisaties een HR handboek. Deze handboeken worden steeds uitgebreider en dat brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe houd je de content actueel? En hoe zorg je ervoor dat het overzichtelijk blijft? Zomaar twee voorbeelden van zaken waar organisaties tegenaan lopen. Daarom ontwikkelden wij het online HR handboek.

Marléne 25-07-2017
Een inspirerende zomer

Ik kom net terug van een heerlijke vakantie in Portugal. Voor mij als ondernemer hét moment om, genietend van de zon en het strand, terug te blikken op de afgelopen maanden en om inspiratie op te doen voor de komende tijd. Hoe je je dagen ook in gaat vullen, ik wens je een prachtige zomer toe. Geniet ervan, rust goed uit en laat je inspireren. Laat het me weten als ik je kan helpen om die inspiratie (of uitdagingen) om te zetten in online oplossingen. In de nieuwsbrief van deze maand hebben we trouwens ook weer diverse inspirerende items verzameld. Een overzicht daarvan vind je hieronder. 

Jolanda 13-07-2017
Join the battle

We zijn op zoek naar ervaren PHP specialisten! Benieuwd naar onze vacatures? Lees dan snel verder. 

De Happiness Manager
26-06-2017

Binnen Capica word ik door medewerkers ook wel 'Happiness Manager' genoemd. Een titel die ik zelf wellicht niet zo snel zou uitkiezen, maar waar ik wel ontzettend trots op ben. De term 'happiness manager' suggereert dat je 'happiness', of vertaald 'geluk', kunt managen. Dat zou ook betekenen dat je dus bij een optimaal resultaat je (te managen) medewerkers 100% geluk kunt bieden.

Sabine 16-06-2017
Nieuw: het online kwaliteitshandboek

Bij steeds meer organisaties is een kwaliteitshandboek verplicht. In het kwaliteitshandboek zijn onder andere belangrijke procedures, werkinstructies en formulieren te vinden. De hoeveelheid documentatie binnen een kwaliteitshandboek is vaak aanzienlijk. Daarom is een goede inrichting en een duidelijke navigatie van groot belang. Capica ontwikkelde onlangs een speciale applicatie waarbinnen alle beschikbare (actuele) documentatie snel en eenvoudig gevonden kan worden. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

Case: Website gemeente Rotterdam laat inwoners verduurzamen
15-08-2017

De duurzame ambities van de gemeente Rotterdam gaan ver. Het streven is om 2030 meer duurzame energie op te wekken dan te verbruiken. In 2050 wil de gemeente zelfs geheel aardgasvrij zijn. Dat lukt alleen door samenwerkingsverbanden aan te gaan met onder andere corporaties, banken, bouw- en energiewereld. Eén van de gestelde gezamenlijke doelen is om bestaande woningen in Rotterdam in een hoog tempo te verduurzamen.

Jolanda 07-08-2017
Animatie Capica Intranet

Benieuwd naar hoe Capica Intranet werkt? We hebben een korte animatie gemaakt waarin we je binnen anderhalve minuut een eerste indruk geven. 

Jolanda 25-07-2017
Nieuw: Academy app

Steeds meer organisaties hebben een eigen opleidingsinstituut of een academy. Een goed initiatief, maar het vraagt vaak wel het nodige van de interne organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het maken van planningen of het afhandelen van administratieve taken. 

Jolanda 11-07-2017
Blog: een succesvolle kick-off van het intranet

De kick-off van het nieuwe intranet is altijd een spannend moment. Bij Ca­pi­ca be­ste­den we tij­dens de im­ple­men­ta­tie daar­om veel aan­dacht aan dit mo­ment. Maar hoe zorg je nu voor een knal­len­de kick-off? Jolanda geeft je enkele tips. 

Jolanda 26-06-2017
Nieuwsbrief juni 2017

Via on­ze maan­de­lijk­se nieuws­brief hou­den we je op de hoog­te van trends en ont­wik­ke­lin­gen van­uit ons vak­ge­bied. Be­nieuwd naar de on­der­wer­pen van de­ze edi­tie? Lees dan snel ver­der.

Marléne 07-06-2017
Blog: Hoe maak je het intranet écht sociaal

De overgang van een klassiek naar een sociaal intranet kan soms best een enge stap zijn. Want om het intranet sociaal te maken, zal je ook zaken los moeten laten. Hoe je dit doet? Marléne geeft je alvast enkele tips in haar blog. 

Jelle 14-08-2017
APK voor je website

Op een ef­fec­tie­ve web­si­te wor­den doe­len be­haald. Maar zijn je doe­len nog het­zelf­de als toen je hui­di­ge web­si­te 'li­ve' ging? Past je ver­haal nog bij je doel­groep? En is je web­si­te qua tech­niek nog van de­ze tijd? Of qua de­sign? Kort­om, is je web­si­te (nog) ef­fec­tief? Of is het in­mid­dels tijd voor een 'AP­K'?

Jolanda 02-08-2017
Uitgelicht: interne webshop

Stuur je een e-mail als je briefpapier wilt bestellen? Of bel je naar de afdeling communicatie als je relatiegeschenken nodig hebt? Natuurlijk 'werkt' dit, maar erg efficiënt is het niet. Deze manier van werken zorgt voor nogal wat onnodige handelingen. Met de app 'Interne Webshop' digitaliseer je het hele bestelproces, inclusief de communicatie er omheen. 

Jelle 14-07-2017
Feestelijke kick-off Lommerrijk

Een goed begin is het halve werk. Daarom stonden we gisteren uitgebreid stil bij de kick-off voor de nieuwe website voor party- en conferentiecentrum Lommerrijk. Onderdeel van de kick-off was een uitgebreide contentsorteersessie. Samen met het projectteam werd de indeling van de content en daarmee de structuur van de nieuwe website bepaald.    

Blog: Capicaan Eric aan het woord
05-07-2017

In de­ze blogs­erie la­ten we Ca­pi­ca­nen aan het woord over hun werk bij Ca­pi­ca. Wat maakt hun werk zo leuk? In de vo­ri­ge edi­tie ver­tel­de front-end de­vel­o­per Jef­fer­son je meer over zijn werk. In de­ze edi­tie het ver­haal van Eric. Ooit be­gon­nen als sta­gi­air en in­mid­dels pro­ject­ma­na­ger bij Ca­pi­ca. 

Jelle 22-06-2017
Blog: Work Smarter

Een handeling die je dubbel uit moet voeren? Zonde van de tijd! Vaak zien mensen wel dat een proces niet efficient is, maar het aanpassen ervan lijkt vaak een té grote stap. Jelle vertelt je in zijn blog meer over enkele voorbeelden uit de praktijk, de oplossingen en onze aanpak. 

Waar staat jouw intranet? Ontvang een handig rapport
23-05-2017

Een succesvol sociaal intranet heb je niet van de één op andere dag. Een intranet evolueert, groeit mee met de organisatie en vooral met de medewerkers. Benieuwd naar hoe jouw intranet ervoor staat? Lees dan snel verder.