Dit houdt ons

bezig

ons nieuws
De Happiness Manager
26-06-2017

Binnen Capica word ik door medewerkers ook wel 'Happiness Manager' genoemd. Een titel die ik zelf wellicht niet zo snel zou uitkiezen, maar waar ik wel ontzettend trots op ben. De term 'happiness manager' suggereert dat je 'happiness', of vertaald 'geluk', kunt managen. Dat zou ook betekenen dat je dus bij een optimaal resultaat je (te managen) medewerkers 100% geluk kunt bieden.

Sabine 16-06-2017
Nieuw: het online kwaliteitshandboek

Bij steeds meer organisaties is een kwaliteitshandboek verplicht. In het kwaliteitshandboek zijn onder andere belangrijke procedures, werkinstructies en formulieren te vinden. De hoeveelheid documentatie binnen een kwaliteitshandboek is vaak aanzienlijk. Daarom is een goede inrichting en een duidelijke navigatie van groot belang. Capica ontwikkelde onlangs een speciale applicatie waarbinnen alle beschikbare (actuele) documentatie snel en eenvoudig gevonden kan worden. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

Marléne 19-05-2017
Online bedenkers gezocht!

Online Bedenkers gezocht! Ben of ken jij een PHP specialist? Lees dan snel verder.

Jolanda 12-05-2017
Capica genomineerd voor Innovatie Award ICTWaarborg

Brancheorganisatie ICTWaarborg organiseert voor de dertiende keer de ICTWaarborg Awards. Capica is in de categorie Innovatie genomineerd met ons monitorings- en analysesysteem, Remote Monitoring en Respons (RMP). Een systeem dat in samenwerking met partner AVT is ontwikkeld. Op 29 juni wordt de winnaar bekend gemaakt na een final presentatie voor de vakjury van ICT Waarborg, gevolgd door een live stemronde. 

Marcel 01-05-2017
Blog: Netwerken anno 2017

Ben jij actief op LinkedIn? Welke reden je ook hebt om actief te zijn op dit social network, het is natuurlijk wel zo prettig om te weten wat het effect is van je online inspanningen. Met de 'Social Selling Index' (SSI) kun je dit inzichtelijk maken. Marcel vertelt je er alles over in zijn blog. 

Jelle 18-04-2017
Eerste oplevering website Capital Value

Een mooi begin van de werkweek! Vandaag vieren we de eerste oplevering van de nieuwe website van Capital Value. Projectleider Jelle Maranus geeft gelijk een gebruikerstraining zodat de nieuwe website gevuld kan gaan worden.

Jolanda 26-06-2017
Nieuwsbrief juni 2017

Via on­ze maan­de­lijk­se nieuws­brief hou­den we je op de hoog­te van trends en ont­wik­ke­lin­gen van­uit ons vak­ge­bied. Be­nieuwd naar de on­der­wer­pen van de­ze edi­tie? Lees dan snel ver­der.

Marléne 07-06-2017
Blog: Hoe maak je het intranet écht sociaal

De overgang van een klassiek naar een sociaal intranet kan soms best een enge stap zijn. Want om het intranet sociaal te maken, zal je ook zaken los moeten laten. Hoe je dit doet? Marléne geeft je alvast enkele tips in haar blog. 

Laird 18-05-2017
Blog: Gamification op het intranet

Zelfs al heb je nog nooit van de term gamification gehoord, de kans dat je er al mee te maken hebt gehad is groot. Bij Capica maken we ook gebruik van gamification, bijvoorbeeld binnen ons intranet. Wil je meer weten over dit onderwerp? Laird vertelt je er meer over in zijn blog. 

Jolanda 10-05-2017
Capica Intranet: De gebruiker als regisseur

Het succes van een sociaal intranet hangt samen met de relevantie die het biedt voor gebruikers. Niet iedere gebruiker van het intranet heeft dezelfde behoefte. Daarom hebben we bij het ontwikkelen de traditionele hiërarchische structuur losgelaten. De informatie op het intranet wordt ingedeeld op het soort content en de gebruiker bepaalt zelf wat hij of zij op zijn persoonlijke dashboard wil zien. Dit maakt het intranet voor iedere gebruiker uniek, maar vooral ook relevant. 

Sabine 19-04-2017
Is jullie intranet al millennial-proof?

In 2020 bestaat de arbeidsmarkt naar verwachting voor 50% uit millennials. Millennials zijn geboren tussen 1981 en 1996 en deze groep is opgegroeid in een tijd waarin we op het gebied van techniek enorme stappen hebben gezet. Een leven zonder internet is voor millennials vrijwel niet voor te stellen.

Eric 18-04-2017
Case: Een nieuwe website voor T-MC

Onlangs ging de nieuwe website van T-MC live. We zijn niet alleen trots op het resultaat, maar zeker ook op onze langdurige samenwerking. In onze case vertelt Fons Gieles (managing partner T-MC) meer over de achtergrond van dit project en lees je meer over de belangrijkste features.

Jelle 22-06-2017
Blog: Work Smarter

Een handeling die je dubbel uit moet voeren? Zonde van de tijd! Vaak zien mensen wel dat een proces niet efficient is, maar het aanpassen ervan lijkt vaak een té grote stap. Jelle vertelt je in zijn blog meer over enkele voorbeelden uit de praktijk, de oplossingen en onze aanpak. 

Waar staat jouw intranet? Ontvang een handig rapport
23-05-2017

Een succesvol sociaal intranet heb je niet van de één op andere dag. Een intranet evolueert, groeit mee met de organisatie en vooral met de medewerkers. Benieuwd naar hoe jouw intranet ervoor staat? Lees dan snel verder. 

Jolanda 18-05-2017
Nieuwsbrief mei 2017

Via on­ze maan­de­lijk­se nieuws­brief hou­den we je op de hoog­te van trends en ont­wik­ke­lin­gen van­uit ons vak­ge­bied. Be­nieuwd naar de on­der­wer­pen van de­ze edi­tie? Lees dan snel ver­der.

Jelle 08-05-2017
Is jouw website al voorzien van een SSL-certificaat?

SSL is een veiligheidsprotocol dat staat voor Secure Sockets Layer en het versleutelt het dataverkeer tussen de website en haar bezoekers. Bij een niet beveiligde verbinding is het voor onbevoegden mogelijk om de data te lezen. Met een SSL-certificaat wordt de data versleuteld waardoor dit niet meer kan. Een belangrijke veiligheidsmaatregel dus. Voor bezoekers van een website is het ook steeds duidelijker te zien of een website goed beveiligd is. Zo begint de url van een website met een SSL-certificaat met HTTPS in plaats van HTTP. HTTP staat voor Hypertext Transfer Protocol en de S staat voor Secure. Steeds meer websites maken gebruik van deze beveiligde verbinding omdat het naast veiligheid, nog een aantal belangrijke voordelen biedt en steeds vaker ook verplicht is. Benieuwd naar deze voordelen? Lees dan verder.

Sabine 19-04-2017
Nieuwsbrief Capica april 2017

Via on­ze maan­de­lijk­se nieuws­brief hou­den we je op de hoog­te van trends en ont­wik­ke­lin­gen van­uit ons vak­ge­bied. Be­nieuwd naar de on­der­wer­pen van de­ze edi­tie? Lees dan snel ver­der.

Eric 10-04-2017
Blog: een chatvenster op de website

Overweeg je om een chatvenster op je website te plaatsen? Met een chatvenster kunnen bezoekers op een eenvoudige manier direct een vraag beantwoord krijgen. Eric geeft je in zijn blog 6 praktische tips om van deze functionaliteit een succes te  maken. 

×