Dit houdt ons

bezig

ons nieuws
Laird 25-01-2018
Nieuwsbrief januari 2018

Be­nieuwd naar de on­der­wer­pen uit de nieuws­brief van januari? Lees dan snel ver­der! 

Eric 11-01-2018
Bezoek ons tijdens het Congres Intranet 2018

Ook tijdens deze 10de editie van het Congres Intranet 2018 is Capica weer aanwezig met een eigen stand. Net als voorgaande jaren vindt het congres plaats in de Jaarbeurs (Utrecht). Zet 22 maart 2018 alvast in je agenda, want het belooft weer een inspirerende dag te worden!

Marléne 29-11-2017
Nieuwsbrief november 2017

Via on­ze maan­de­lijk­se nieuws­brief hou­den we je op de hoog­te van trends en ont­wik­ke­lin­gen van­uit ons vak­ge­bied. Be­nieuwd naar de on­der­wer­pen van de­ze edi­tie? Lees dan snel ver­der.

Jelle 16-11-2017
Welk bedrijfsproces wil jij digitaliseren?

Soms zit het ver­be­te­ren van het werk­pro­ces in klei­ne din­gen. Je merkt dat col­le­ga's vaak de­zelf­de han­de­ling uit­voe­ren, ter­wijl dit ei­gen­lijk snel­ler kan. Of je ziet per­so­neel zuch­ten, om­dat een be­paal­de taak veel tijd kost. Door bedrijfsprocessen te digitaliseren kun je veel tijd besparen. Benieuwd naar hoe zo'n digitaliseringsproces tot stand komt? 

Sabine 23-10-2017
Blog: De comeback van de nieuwsbrief

Een jaar of 10 geleden verstuurde vrijwel ieder bedrijf wel een digitale nieuwsbrief. Met de komst van nieuwe (social) media verloor de nieuwsbrief echter aan populariteit. Sterker nog, het heeft zelfs een behoorlijke tijd best een stoffig imago gehad. Wat mij betreft onterecht. Dat de nieuwsbrief inmiddels weer helemaal terug van weggeweest is, vind ik dan ook een mooie (en logische) ontwikkeling.

Sabine 12-10-2017
Uitgelicht: de interne blog

Een veel gebruikte functionaliteit binnen ons intranet is de app Blog. Een  blog geeft medewerkers een beeld van de manier waarop collega's hun werk doen en beleven. Je kunt je mening geven over onderwerpen en met elkaar discussiëren door te reageren.

Jelle 24-01-2018
Een nieuwe website voor Lommerrijk

Met trots lanceerde wij onlangs de compleet vernieuwde website van evenementenlocatie Lommerrijk. Lommerrijk is al 140 jaar een begrip in Rotterdam en omstreken en is uitgeroepen tot beste congreslocatie van het jaar. Ook voor bedrijfsuitjes en particuliere bijeenkomsten, zoals bruiloften en babyshowers ben je bij Lommerrijk aan het juiste adres. Bezoekers van de website hebben dus ook uiteenlopende behoeftes.

Jelle 02-01-2018
Efficiënter werken in 2018

Efficiënter werken in 2018? Door werkzaamheden te digitaliseren kun je veel tijd besparen. Zie je bijvoorbeeld dat bepaalde handelingen je veel tijd kosten? Of zelfs dubbel worden uitgevoerd? Geef het ons als uitdaging mee! 

Eric 21-11-2017
Blog: De perfecte indeling van je website

Bij een nieuwe website kijk je natuurlijk naar het design en de techniek. Minstens net zo belangrijk is de content en de indeling daarvan. Want wanneer mensen je website bezoeken dan is er sprake van een behoefte, zoals bijvoorbeeld de vraag om informatie. Goede content sluit aan bij deze behoefte en geeft antwoord op de vraag.  

Sabine 01-11-2017
Uitgelicht: app Projectgroepen

Samenwerken binnen het intranet doe je onder andere binnen de app Projectgroepen. Alle relevante informatie over een project en bijbehorende taken worden gebundeld binnen deze app. 

Laird 19-10-2017
AVG: Zijn jullie voorbereid?

Vanaf 25 mei 2018 is het een feit. Vanaf die datum is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)  van toepassing. Organisaties die persoonsgegevens verwerken hebben dan meer verplichtingen. Zo moeten zij kunnen aantonen dat zij de juiste organisatorische en technische maatregelen hebben genomen om aan de AVG te voldoen. Een goede voorbereiding is absoluut noodzakelijk, want de boetes zijn hoog. 

Marléne 27-09-2017
Blog: hoe bouw je een succesvolle community

Een on­li­ne com­mu­ni­ty is een di­gi­ta­le ver­za­mel­plek waar­bin­nen men­sen met een ge­za­men­lij­ke in­te­res­se, over­een­komst of doel sa­men ko­men. Het in­tra­net is een voor­beeld van zo'n on­li­ne com­mu­ni­ty. Maar wat be­paalt nu het suc­ces van zo'n com­mu­ni­ty? 

Sabine 23-01-2018
Durf te vragen

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op social media: #durftevragen. Een effectieve manier om snel een antwoord te krijgen op een vraag door actief je netwerk in te zetten. Dat past natuurlijk ook uitstekend binnen het intranet. De app Durf te vragen bieden we dan ook standaard aan.  

Marléne 11-12-2017
Wij zijn verhuisd

Na een grondige verbouwing is het zover, ons nieuwe kantoor is klaar. Heb je post voor ons? Of heb je een afspraak met onze Capicanen? We zijn voortaan bereikbaar op een ander adres:

Eric 20-11-2017
Online marketing trends voor 2018

Online marketing, ook wel internet marketing genoemd, is een vorm van marketing waarin producten en diensten online onder de aandacht gebracht worden bij de juiste doelgroep. Een vakgebied dat voortdurend in beweging is, bijvoorbeeld op het gebied van slimme data waarmee je nog gerichter kunt communiceren richting je doelgroep. 

Laird 26-10-2017
Nieuwsbrief oktober 2017

Benieuwd naar de onderwerpen uit de nieuwsbrief van oktober? Lees dan snel verder! 

Jelle 18-10-2017
Capicaan aan het woord: Gaat niet, bestaat niet

In deze blogserie laten we Online Bedenkers aan het woord over hun werk bij Capica. In deze editie lees je het verhaal van projectleider Jelle. 

Marléne 27-09-2017
Nieuwsbrief september 2017

Via on­ze maan­de­lijk­se nieuws­brief hou­den we je op de hoog­te van trends en ont­wik­ke­lin­gen van­uit ons vak­ge­bied. Be­nieuwd naar de on­der­wer­pen van de­ze edi­tie? Lees dan snel ver­der.