Laat je

inspireren

door onze online wereld

Onze blogs
Filter artikelen op
2
Marléne 26-06-2017
Kun je happiness op de werkvloer managen?

Binnen Capica word ik door medewerkers ook wel 'Happiness Manager' genoemd. Een titel die ik zelf wellicht niet zo snel zou uitkiezen, maar waar ik wel ontzettend trots op ben. De term 'happiness manager' suggereert dat je 'happiness', of vertaald 'geluk', kunt managen. Dat zou ook betekenen dat je dus bij een optimaal resultaat je (te managen) medewerkers 100% geluk kunt bieden.

0
Laird 18-05-2017
Gamification op het intranet

Zelfs al heb je nog nooit van de term gamification gehoord, de kans dat je er al mee te maken hebt gehad is groot. Bij gamification worden gametechnieken toegepast in omgevingen waar je het niet direct verwacht. Belangrijkste reden om gamification in te zetten is het stimuleren van gewenst gedrag door in te spelen om de intrinsieke motivatie van mensen. Dat kunnen verschillende dingen zijn, zoals bijvoorbeeld de behoefte aan erkenning of status.

 
0
Marléne 13-06-2017
Hoe maak je het intranet écht sociaal?

Op een succesvol sociaal intranet wordt online samengewerkt, kennis gedeeld en ga zo maar door. Informatie toevoegen is niet meer een taak van alleen de afdeling communicatie, iedereen kan bijdragen. Samen zorg je voor het succes. Toch kan de overgang van een klassiek intranet naar een sociaal intranet best een 'enge' stap zijn. Want hoeveel vrijheid geef je? Wie mag wat publiceren? En hoe gaan medewerkers het nieuwe intranet straks gebruiken? 

0
Jefferson 17-05-2017
Capicaan aan het woord

In deze blogserie laten we Capicanen aan het woord over hun werk bij Capica. Wat maakt hun werk zo leuk? En waarom hebben zij ooit voor Capica gekozen? In deze eerste blog neemt front-end developer Jefferson je mee in zijn werk.

 
0
Jelle 06-06-2017
Work smarter

Je merkt dat collega's vaak dezelfde handeling uitvoeren, terwijl dit eigenlijk sneller kan. Of je ziet personeel zuchten, omdat een bepaalde taak veel tijd kost. Herkenbaar? Denk bijvoorbeeld aan een adreswijziging die in twee systemen moet worden doorgevoerd. Zonde van de tijd en het zorgt vaak voor een hoop frustratie. Het verbeteren van een werkproces kan heel complex zijn, maar vaak gaat het ook om hele kleine dingen.

0
Marcel 01-05-2017
Netwerken anno 2017

Wist je dat er maar liefst 7 miljoen Nederlandse professionals actief zijn op Linkedin? Als je uitgaat van een gemiddelde beroepsbevolking van 9 miljoen, dan is dat aantal dus ontzettend hoog. Volgens LinkedIn brengt een nieuwe connectie gemiddeld 400 potentiële nieuwe relaties op. Als ik dit vergelijk met een gemiddelde (offline) netwerkbijeenkomst 'van vroeger', dan is dit natuurlijk een wereld van verschil.

 
×