Laat je

inspireren

door onze online wereld

Onze blogs
Filter artikelen op
0
Marcel 22-03-2017
Samenwerken 2.0: Interne communicatie steeds hoger op de agenda

Nederland heeft gekozen. De verkiezingen zijn achter de rug en iedereen kijkt met spanning uit naar de uitkomst van deze formatieperiode. Wat kunnen we de komende vier jaar verwachten? En hoe gaan de partijen onderling samenwerken? Ik voorzie daar nog best wel een uitdaging. Want de verschillen tussen de partijen, en daarmee ook de belangen, zijn groter dan ooit. Nu gaat dit over het bestuur van een land. Op een ander niveau zien we dit ook terug in het bedrijfsleven. Ook binnen organisaties kan er sprake zijn van verschillen, denk bijvoorbeeld maar aan de welbekende eilandjescultuur.

Laird 03-03-2017
Wat betekenen de technologische veranderingen voor jouw bedrijf?

De digitalisering gaat sneller dan we denken. Wil je als bedrijf succesvol blijven, dan zul je nu al moeten inspelen op technologische veranderingen van de toekomst. Maar het moeilijke hieraan is, waar staan we over tien jaar? Tien jaar geleden waren we al trots als we konden faxen, printen en scannen op één apparaat. Een lachertje. Tegenwoordig zit ons alles-in-een-apparaat in onze broekzak. Onze smartphone is een 'wonder' waar we bijna niet meer zonder kunnen. En die techniek in je mobiel wordt elk jaar slimmer. Ik denk dat de techniek over 30 jaar een miljard keer zo slim is als nu. We hebben nu al zelfrijdende auto's, robots in verzorgingstehuizen en we praten tegen SIRI. Het morele dilemma bij dit soort veranderingen is: wat moet een computer beslissen als hij autonoom een beslissing neemt?

 
0
Marléne 16-03-2017
Van Internetbureau naar Online Bedenkers

Van Capica Internetbureau naar Capica Online Bedenkers, inclusief een geheel vernieuwde huisstijl. Marléne legt uit waarom het tijd was voor deze vernieuwing en Jefferson vertelt je meer over het nieuwe design van het logo.

0
Eric 28-02-2017
Fake nieuws, buurman Henk en verjaardagspraat

Eind vorig jaar schreef ik in mijn blog al over fake, ofwel nepnieuws. Dagelijks krijgen we grote hoeveelheden (digitale) informatie te verwerken en partijen als Google en Facebook bepalen met hun algoritmes wat jij te zien krijgt op je scherm. Maar in hoeverre kun je er vanuit gaan, dat het nieuws dat je ziet de waarheid is? Dit onderwerp was erg actueel rondom de verkiezingen in Amerika. De meningen zijn verdeeld, maar er wordt gezegd dat de overwinning van Trump voor een deel te danken is aan de verspreiding van fake nieuws. Het zou in ieder geval een rol gespeeld hebben.

 
0
Jefferson 15-03-2017
Zo sluit jouw website naadloos aan bij je doelgroep

Het uiterlijk van je website bestaat uit meer dan alleen mooie vormpjes en kleurtjes. Design is pas design als je het goed kunt onderbouwen. Met user centered design plaats je jouw eindgebruiker centraal en sluit je naadloos aan op zijn behoeften. Mensen denken weleens dat ik een kunstenaar ben. Ze zeggen dan: maak er maar iets moois van.  Maar webdesign gaat verder dan alleen een mooi uiterlijk. Design moet naar een marketingdoel toewerken en tergelijkertijd aan de behoefte van gebruikers voldoen. Daarom werken wij altijd op basis van user centered design.

0
Sabine 13-02-2017
Breng vrijwilligers met elkaar in verbinding

We helpen dagelijks bedrijven met het succesvol opzetten van een sociaal intranet. Ook steeds meer (vrijwilligers)organisaties zetten deze stap. Waarom zij dat doen en welke voordelen het oplevert? Daar vertel ik je graag iets meer over.