Laat je

inspireren

door onze online wereld

Onze blogs
Filter artikelen op
0
Michael 16-08-2017
Capicaan aan het woord: liefde voor je werk

In deze blogserie laten we Capicanen aan het woord over hun werk bij Capica. Wat maakt hun werk zo leuk? En waarom hebben zij ooit voor Capica gekozen? In deze blog neemt webdeveloper Michael je mee in zijn werk.

2
Marléne 26-06-2017
Kun je happiness op de werkvloer managen?

Binnen Capica word ik door medewerkers ook wel 'Happiness Manager' genoemd. Een titel die ik zelf wellicht niet zo snel zou uitkiezen, maar waar ik wel ontzettend trots op ben. De term 'happiness manager' suggereert dat je 'happiness', of vertaald 'geluk', kunt managen. Dat zou ook betekenen dat je dus bij een optimaal resultaat je (te managen) medewerkers 100% geluk kunt bieden.

 
0
Jolanda 11-07-2017
Een succesvolle kick-off van het nieuwe intranet

Met het projectteam heb je de afgelopen weken hard gewerkt aan het nieuwe intranet. Na een laatste uitvoerige check is het moment daar…. Jullie nieuwe intranet gaat live. Een spannend moment en bovendien een belangrijk onderdeel in het totale adoptieproces. Bij Capica besteden we tijdens de implementatie daarom veel aandacht aan dit moment. Maar hoe zorg je nu voor een knallende kick-off? 

0
Marléne 13-06-2017
Hoe maak je het intranet écht sociaal?

Op een succesvol sociaal intranet wordt online samengewerkt, kennis gedeeld en ga zo maar door. Informatie toevoegen is niet meer een taak van alleen de afdeling communicatie, iedereen kan bijdragen. Samen zorg je voor het succes. Toch kan de overgang van een klassiek intranet naar een sociaal intranet best een 'enge' stap zijn. Want hoeveel vrijheid geef je? Wie mag wat publiceren? En hoe gaan medewerkers het nieuwe intranet straks gebruiken? 

 
0
Eric 05-07-2017
Capicaan aan het woord: een goede start met Eric

In de­ze blogs­erie la­ten we Ca­pi­ca­nen aan het woord over hun werk bij Ca­pi­ca. Wat maakt hun werk zo leuk? En waar­om heb­ben zij ooit voor Ca­pi­ca ge­ko­zen? In de vorige editie vertelde front-end de­vel­o­per Jef­fer­son je meer over zijn werk. In deze editie het verhaal van Eric. Ooit begonnen als stagiair en inmiddels projectmanager bij Capica. 

0
Jelle 06-06-2017
Work smarter

Je merkt dat collega's vaak dezelfde handeling uitvoeren, terwijl dit eigenlijk sneller kan. Of je ziet personeel zuchten, omdat een bepaalde taak veel tijd kost. Herkenbaar? Denk bijvoorbeeld aan een adreswijziging die in twee systemen moet worden doorgevoerd. Zonde van de tijd en het zorgt vaak voor een hoop frustratie. Het verbeteren van een werkproces kan heel complex zijn, maar vaak gaat het ook om hele kleine dingen.