Analyseer het intranetgebruik met de Statistieken module

Me­ten is we­ten! Weet jij hoe vaak de ge­brui­kers van jouw in­tra­net on­li­ne zijn? Wel­ke pa­gi­na's op het in­tra­net het meest wor­den be­ke­ken? Of bij wel­ke be­rich­ten de mees­te in­ter­ac­tie is ge­weest? Door mid­del van on­ze nieu­we Sta­tis­tie­ken mo­du­le ver­krijg je in­zicht in het ge­bruik van het in­tra­net.

Romy 11-08-2020 Contact

Hoe vaak wordt het in­tra­net ge­bruikt?

Hoe vaak wordt het in­tra­net nu ei­gen­lijk ge­bruikt door jouw me­de­wer­kers? In de Sta­tis­tie­ken mo­du­le kun je in een gra­fi­sche weer­ga­ve zien hoe­veel unie­ke ge­brui­kers on­li­ne zijn ge­weest. Je kunt hier­bij een be­paal­de pe­ri­o­de ver­ge­lij­ken met een an­de­re pe­ri­o­de. Zo kun je zien of het aan­tal unie­ke ge­brui­kers on­li­ne is ge­ste­gen of ge­daald.

Naast de gra­fiek kun je ver­schil­len­de 'top 5 lijs­ten' vin­den in de­ze mo­du­le. Je kunt hier bij­voor­beeld be­kij­ken wel­ke vijf pa­gi­na's het meest zijn ge­le­zen, wel­ke be­rich­ten de mees­te 'vind-ik-leuks' heb­ben ge­kre­gen en op wel­ke be­rich­ten het meest is ge­re­a­geerd.

Een voor­beeld van een gra­fiek in de Sta­tis­tie­ken mo­du­le:

Gra­fiek Sta­tis­tie­ken Mo­du­le.jpg

Wel­ke pa­gi­na's wor­den het meest be­ke­ken?

Wil je graag we­ten wel­ke pa­gi­na's het meest wor­den weer­ge­ge­ven? Of wel­ke juist heel wei­nig wor­den be­ke­ken? Je kunt dit te­rug­vin­den in de ca­te­go­rie 'pa­gi­na­weer­ga­ven'. De sta­tis­tie­ken van het to­taal­aan­tal pa­gi­na­weer­ga­ven wor­den gra­fisch weer­ge­ge­ven, waar­bij je ver­schil­len­de pe­ri­o­des kunt ver­ge­lij­ken. Daar­naast vind je een ta­bel met al­le pa­gi­na's op het in­tra­net, en kun je zien hoe de pa­gi­na's heb­ben ge­pres­teerd. Je kunt hier bij­voor­beeld uit­le­zen wat de unie­ke weer­ga­ven zijn van een spe­ci­fie­ke pa­gi­na en hoe­veel in­ter­ac­tie er op de pa­gi­na heeft plaats­ge­von­den.

In­for­ma­tie over unie­ke ge­brui­kers

In de ca­te­go­rie 'Ge­brui­kers' kun je per af­de­ling en lo­ca­tie meer in­for­ma­tie vin­den over unie­ke ge­brui­kers. Je kunt hier bij­voor­beeld ana­ly­se­ren hoe­veel ac­tie­ve ge­brui­kers er zijn, hoe­veel pa­gi­na's zij ge­mid­deld be­kij­ken en meer. Ter aan­vul­ling van de in­for­ma­tie over de ge­brui­kers, kun je bij de ca­te­go­rie 'Pro­fiel' o.a. zien in hoe­ver­re de ge­brui­kers hun pro­fiel heb­ben in­ge­vuld en hoe­veel start­ven­sters de ver­schil­len­de ge­brui­kers heb­ben.

Om de in­for­ma­tie uit de Sta­tis­tie­ken mo­du­le be­schik­baar te ma­ken voor ver­de­re ana­ly­se of rap­por­ta­ge, kun je de in­for­ma­tie een­vou­dig ex­por­te­ren in een Ex­cel be­stand.

Wil jij ook meer in­zicht in het ge­bruik van jouw in­tra­net? Neem con­tact met ons op voor meer in­for­ma­tie of vraag een of­fer­te bij ons aan!