Van wens naar

werkelijkheid

Onze cases
Filter artikelen op
Website | www.belgroup.nl

Corporate website en extranet Bel Groep vernieuwd

De web­si­te van de Bel Groep in Ne­der­land, be­kend van kaas­jes zo­als Bour­sin, Ba­by­bel en Leer­dam­mer, was toe aan ver­nieu­wing. De nieu­we si­te moest qua look & feel aan­slui­ten bij de in­ter­na­ti­o­na­le web­si­te van Bel Group en flexi­bel te be­he­ren zijn.

Lees meer over Corporate website en extranet Bel Groep vernieuwd
Website | www.widek.nl

Online beeldbank bespaart Widek tijd

Om de ver­koop van fiets­on­der­de­len- en ac­ces­soi­res te sti­mu­le­ren, deelt pro­du­cent Wi­dek pro­duct- en sfeer­beel­den met hun klan­ten. Maar om die af­beel­din­gen steeds via We­Trans­fer te ver­zen­den?! Dat kan toch han­di­ger. 

"Wij de­len on­ze pro­duct- en sfeer­beel­den met on­ze klan­ten, maar daar wa­ren wij al­tijd heel wat tijd aan kwijt. Je moest de af­beel­din­gen eerst ver­za­me­len en ver­vol­gens via We­Trans­fer ver­stu­ren", legt Swen van den Hen­gel, sa­les pro­mo­tor bij Wi­dek, uit. 

Lees meer over Online beeldbank bespaart Widek tijd
Software | Omefa

Personeelsplanning tool Omefa bespaart 3 uur per week

Hoe gaat een or­ga­ni­sa­tie om met fluc­tu­a­tie in de per­so­neels­plan­ning? Dat vroeg Jo­hn van der Voorn van Om­e­fa zich af. Bij het be­drijf, dat ge­spe­ci­a­li­seerd is in kunst­stof­ver­wer­king en spuit­gie­ten, ver­schilt de per­so­neels­be­hoef­te per op­dracht. Hoe houd je de plan­ning over­zich­te­lijk?

Lees meer over Personeelsplanning tool Omefa bespaart 3 uur per week
Intranet | Vogelbescherming

300 mensen actief op extranet van Vogelbescherming Nederland

'Hoe breng je een­vou­dig 450 vrij­wil­li­gers ver­spreid over Ne­der­land met el­kaar én met het hoofd­kan­toor in con­tact?', dacht Vo­gel­be­scher­ming Ne­der­land. Het ant­woord: via een so­ci­aal ex­tra­net.

"Met het ex­tra­net heb­ben wij één plek waar vrij­wil­li­gers in­for­ma­tie de­len, con­tact met el­kaar leg­gen, vra­gen stel­len en in­spi­ra­tie vin­den. En an­ders­om wil­den wij op een mak­ke­lij­ke ma­nier con­tact leg­gen met on­ze vrij­wil­li­gers", legt Astrid van den Broek, pro­ject­lei­der com­mu­ni­ca­tie van Vo­gel­be­scher­ming Ne­der­land, uit.

Lees meer over 300 mensen actief op extranet van Vogelbescherming Nederland
Website | www.ftthcouncil.eu

Nieuwe website zorgt voor bezoekerspiek in congresmaand

Tien jaar ge­le­den maak­te Mar­tijn de Kruijf van i-Ma­tic ken­nis met Laird Beek­e­laar van Ca­pi­ca. Sinds­dien ont­wik­ke­len ze sa­men tien­tal­len web­si­tes, waar­on­der de event­web­si­te voor FTTH Coun­cil Eu­ro­pe. 

"Wij zijn een bu­reau voor vi­su­e­le com­mu­ni­ca­tie en hou­den ons be­zig met vorm­ge­ving in de breed­ste zin van het woord: van druk­werk tot on­li­ne. Ca­pi­ca is een van on­ze part­ners op het ge­bied van tech­niek. Van­uit FTTH Coun­cil Eu­ro­pe, een van on­ze klan­ten, kwam de wens om een con­gres­web­si­te te ont­wik­ke­len waar­op be­zoe­kers zelf hun pro­gram­ma kun­nen sa­men­stel­len", ver­telt Mar­tijn de Kruijf, me­de-ei­ge­naar van i-Ma­tic. 

Lees meer over Nieuwe website zorgt voor bezoekerspiek in congresmaand
Intranet | Land van Horne

Sociaal intranet verbindt medewerkers Land van Horne

Voor een (thuis)zor­gor­ga­ni­sa­tie zo­als Land van Hor­ne ligt een so­ci­aal in­tra­net niet met­een voor de hand. De 2300 me­de­wer­kers heb­ben wei­nig scherm­tijd. Toch bleek een so­ci­aal in-tra­net wel de­ge­lijk een goe­de on­li­ne op­los­sing. 

"We had­den een klein­scha­lig in­tra­net, maar dat was een vrij sta­tisch in­stru­ment. Met 17 ver­schil-len­de lo­ca­ties en me­de­wer­kers in de thuis­zorg, wil­den we graag een so­ci­aal in­tra­net waar we me-de­wer­kers be­ter met el­kaar kon­den ver­bin­den. En waar we snel ie­der­een kon­den be­rei­ken", ver­telt Mo­ni­que Ploeg­ma­kers, me­de­wer­ker PR en com­mu­ni­ca­tie bij Stich­ting Land van Hor­ne. 

Lees meer over Sociaal intranet verbindt medewerkers Land van Horne
Website | www.workfast.nu

Nieuwe website WorkFast is verlengstuk van organisatie

Dit jaar vaart coa­chings­bu­reau Work­Fast een nieu­we koers. In hun her­schre­ven vi­sie en mis­sie rich­ten zij zich op een bre­de­re doel­groep. Om de­ze ver­an­de­ring vol­le­dig door te voe­ren la­ten zij een nieu­we web­si­te bou­wen.

Lees meer over Nieuwe website WorkFast is verlengstuk van organisatie
Software | Provincie Drenthe

Competentiemeter met 360°-feedbackmethode

Voor or­ga­ni­sa­ties is het nood­za­ke­lijk dat me­de­wer­kers zich blij­ven ont­wik­ke­len. Twaalf jaar ge­le­den liet de Pro­vin­cie Dren­the een on­li­ne com­pe­ten­tie­me­ter ont­wik­ke­len. Af­ge­lo­pen jaar breid­den zij de­ze tool uit met een 360°-feed­back­mo­du­le voor lei­ding­ge­ven­den.

"In de door­ont­wik­ke­ling van on­ze on­li­ne com­pe­ten­tie­me­ter heb ik in­ge­zet op de 360°-feed­back­me­tho­de voor lei­ding­ge­ven­den. Voor­heen vul­den we de­ze vra­gen­lijst in op pa­pier, maar dat is niet meer van de­ze tijd. Dat kan mak­ke­lij­ker on­li­ne, dus keek ik of we kon­den aan­slui­ten bij de be­staan­de com­pe­ten­tie­me­ter", ver­telt Roe­lie Ho­ving, stra­te­gisch HR-ad­vi­seur bij pro­vin­cie Dren­the.

Lees meer over Competentiemeter met 360°-feedbackmethode