Van Capica Internetbureau naar Capica Online Bedenkers, inclusief een geheel vernieuwde huisstijl. Marléne legt uit waarom het tijd was voor deze vernieuwing en Jefferson vertelt je meer over het nieuwe design van het logo.
Eind vorig jaar schreef ik in mijn blog al over fake, ofwel nepnieuws. Dagelijks krijgen we grote hoeveelheden (digitale) informatie te verwerken en partijen als Google en Facebook bepalen met hun algoritmes wat jij te zien krijgt op je scherm. Maar in hoeverre kun je er vanuit gaan, dat het nieuws dat je ziet de waarheid is? Dit onderwerp was erg actueel rondom de verkiezingen in Amerika. De meningen zijn verdeeld, maar er wordt gezegd dat de overwinning van Trump voor een deel te danken is aan de verspreiding van fake nieuws. Het zou in ieder geval een rol gespeeld hebben.
Het uiterlijk van je website bestaat uit meer dan alleen mooie vormpjes en kleurtjes. Design is pas design als je het goed kunt onderbouwen. Met user centered design plaats je jouw eindgebruiker centraal en sluit je naadloos aan op zijn behoeften. Mensen denken weleens dat ik een kunstenaar ben. Ze zeggen dan: maak er maar iets moois van. Maar webdesign gaat verder dan alleen een mooi uiterlijk. Design moet naar een marketingdoel toewerken en tergelijkertijd aan de behoefte van gebruikers voldoen. Daarom werken wij altijd op basis van user centered design.
We helpen dagelijks bedrijven met het succesvol opzetten van een sociaal intranet. Ook steeds meer (vrijwilligers)organisaties zetten deze stap. Waarom zij dat doen en welke voordelen het oplevert? Daar vertel ik je graag iets meer over.
De digitalisering gaat sneller dan we denken. Wil je als bedrijf succesvol blijven, dan zul je nu al moeten inspelen op technologische veranderingen van de toekomst. Maar het moeilijke hieraan is, waar staan we over tien jaar? Tien jaar geleden waren we al trots als we konden faxen, printen en scannen op één apparaat. Een lachertje. Tegenwoordig zit ons alles-in-een-apparaat in onze broekzak. Onze smartphone is een 'wonder' waar we bijna niet meer zonder kunnen. En die techniek in je mobiel wordt elk jaar slimmer. Ik denk dat de techniek over 30 jaar een miljard keer zo slim is als nu. We hebben nu al zelfrijdende auto's, robots in verzorgingstehuizen en we praten tegen SIRI. Het morele dilemma bij dit soort veranderingen is: wat moet een computer beslissen als hij autonoom een beslissing neemt?
Of je nu bedrijfssoftware, een website of een intranet laat bouwen; het blijft een omvangrijk en soms ook complex traject. Om het project tot een goed einde te brengen, werk ik met scrum: een methode om software te ontwikkelen. Scrum zorgt voor structuur en overzicht. Hoe werkt scrum eigenlijk?