Breng vrijwilligers met elkaar in verbinding

We hel­pen da­ge­lijks be­drij­ven met het suc­ces­vol op­zet­ten van een so­ci­aal in­tra­net. Ook steeds meer (vrij­wil­li­gers)or­ga­ni­sa­ties zet­ten de­ze stap. Waar­om zij dat doen en wel­ke voor­de­len het op­le­vert? Daar ver­tel ik je graag iets meer over.

Sabine 13-02-2017 Contact

In­for­me­ren en be­trek­ken

Er zijn veel vrij­wil­li­gersvrij­wil­li­gers die zich op part­ti­me of soms zelfs full­ti­me ba­sis in­zet­ten, bij­voor­beeld door en­ke­le uren per week of maand be­schik­baar te stel­len. De­ze in­zet is van es­sen­ti­eel be­lang en vaak zelfs on­mis­baar voor or­ga­ni­sa­ties. Ze­ker bij or­ga­ni­sa­ties die lan­de­lijk ac­tief zijn, biedt het So­ci­aal in­tra­netso­ci­aal in­tra­net een mo­ge­lijk­heid om al de­ze vrij­wil­li­gers op een een­vou­di­ge ma­nier te be­rei­ken en te voor­zien van in­for­ma­tie. Het kan gaan om in­for­ma­tie die de vrij­wil­li­gers con­creet no­dig heb­ben bij hun werk, maar ook om aan­vul­len­de in­for­ma­tie. Van het bie­den van on­li­ne trai­nin­gen tot een uit­no­di­ging voor een bij­een­komst. Goe­de com­mu­ni­ca­tie ver­sterkt de be­trok­ken­heid.

Ver­bin­ding: on­der­deel van een gro­ter ge­heel

Vrij­wil­li­gers ma­ken vaak on­der­deel uit van een gro­te groep, zon­der dat ze dit di­rect mer­ken. Een so­ci­aal in­tra­netin­tra­net brengt hen in ver­bin­ding met el­kaar. Zo kun­nen ze bij­voor­beeld er­va­rin­gen de­len en op el­kaar re­a­ge­ren. Het gaat ver­der dan ver­bin­ding met al­leen de or­ga­ni­sa­tie, ze wor­den op de­ze ma­nier met el­kaar ver­bon­den. Als on­der­deel van een gro­ter ge­heel. Ook het sa­men­wer­kensa­men­wer­ken in pro­ject­teams is mo­ge­lijk.

Prak­ti­sche voor­de­len

Is er be­hoef­te aan ex­tra in­zet, bij­voor­beeld in de voor­be­rei­din­gen voor een eve­ne­ment, een op­roep op het in­tra­net kan uit­komst bie­den en scheelt een hoop mail­tjes en te­le­foon­tjes.

Een so­ci­aal in­tra­net bin­nen jouw or­ga­ni­sa­tie?

Wil je eens spar­ren over de mo­ge­lijk­he­den voor jouw or­ga­ni­sa­tie? Neem dan Con­tactcon­tact met me op.

Meer le­zen?

*

Welke kleur heeft het rode logo? (antwoord in kleine letters)

  • Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?