Koppel externe systemen aan het intranet

Één di­gi­ta­le werk­plek waar me­de­wer­kers hun dag be­gin­nen, waar zij sa­men­wer­ken en ken­nis de­len. Dit is de wens van ve­le or­ga­ni­sa­ties bij de zoek­tocht naar een nieuw so­ci­aal in­tra­net. Om dit te be­rei­ken, is het be­lang­rijk om ex­ter­ne sys­te­men te kop­pe­len aan het in­tra­net. Hier­door voor­kom je ver­splin­te­ring van di­ver­se soft­wa­re­pak­ket­ten. Bij het Ca­pi­ca In­tra­net is dit mo­ge­lijk. Wel­ke sys­te­men je or­ga­ni­sa­tie ook heeft, wij zor­gen er­voor dat al­les werkt via één di­gi­taal dash­board.

Marléne 22-10-2020 Contact

Hoe gaan we te werk?

Sa­men met de IT-af­de­ling bren­gen we de tech­ni­sche ar­chi­tec­tuur in kaart. Hoe wer­ken jul­lie nu en wat is er­voor no­dig om dit te kop­pe­len? Op ba­sis hier­van ma­ken we een tech­nisch ont­werp. Door een kop­pe­ling is het mo­ge­lijk om via het in­tra­netin­tra­net te zoe­ken bin­nen de (ex­ter­ne) ap­pli­ca­tie, in­for­ma­tie te be­wer­ken, toe te voe­gen en te ver­wij­de­ren. Een van de mo­ge­lijk­he­den is een Ac­ti­ve Di­rec­to­ry kop­pe­ling. De kop­pe­ling met AD be­staat uit het re­a­li­se­ren van Sin­gle Sign On via een ADFS/SAML kop­pe­ling, waar­door me­de­wer­kers in­ge­logd zijn in het in­tra­net.

Een aan­tal voor­beel­den van te kop­pe­lenkop­pe­len sys­te­men: In­tra­net kop­pe­lin­gen.jpg

In­te­gra­tie met Of­fi­ce 365

De toe­komst ligt bij het wer­ken in de Cloud, zo­dat je over­al moei­te­loos en on­af­han­ke­lijk van je de­vi­ce kunt wer­ken. Of­fi­ce 365 maakt te­gen­woor­dig steeds meer deel uit van de­ze ma­nier van wer­ken. Het Ca­pi­ca In­tra­net maakt een in­te­gra­tie met Of­fi­ce 365, zo­dat je het bes­te van twee we­rel­den hebt. Of­fi­ce 365 geldt als een aan­vul­ling op het Ca­pi­ca In­tra­net en niet als een ver­van­ging, je hoeft dus niet tus­sen bei­den te kie­zen.

 Word On­li­ne

Van­uit het in­tra­net na­vi­geer je moei­te­loos naar de be­no­dig­de Of­fi­ce-ap­pli­ca­tie. Ca­pi­ca was een van de eer­ste 500 be­drij­ven waar­bij Word On­li­ne werd ge­kop­peld aan het in­tra­net. Via on­ze mo­du­le 'Pro­jec­ten' kun je be­stan­den uplo­a­den en de­ze via Word On­li­ne met meer­de­re per­so­nen te­ge­lijk be­wer­ken. De slim­me tech­no­lo­gie zorgt er­voor dat al­tijd de laat­ste ver­sie wordt op­ge­sla­gen, zo­dat er nooit meer cor­rec­ties of toe­voe­gin­gen ver­lo­ren gaan.

 Wat is er on­der an­de­re mo­ge­lijk bin­nen het Ca­pi­caCa­pi­ca In­tra­net?

  • Deel en be­werk do­cu­men­ten een­vou­dig met Word On­li­ne;
  • Sla je be­stan­den vei­lig op in On­e­Dri­ve;
  • Met Ex­chan­ge On­li­ne heb je al­tijd en over­al toe­gang tot je e-mail, con­tac­ten en agen­da;
  • Ge­bruik On­eN­ote als je per­soon­lij­ke di­gi­ta­le no­ti­tie­blok;
  • Zet Teams in om over­zich­te­lijk en snel sa­men te wer­ken.
  • Kop­pel het in­tra­net met sys­te­men zo­als Afas, Ipro­va, Vis­ma en Exact.

 Wil je we­ten wat er in jouw spe­ci­fie­ke si­tu­a­tie mo­ge­lijk is met be­trek­king tot het kop­pe­len van sys­te­men? Neem dan ge­rust con­tact met ons op.

*

Welke kleur heeft het rode logo? (antwoord in kleine letters)

  • Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?