Woord van de maand

Deep­fa­kes, het woord van de maand waar we graag meer uit­leg over ge­ven. Deep­fa­kes zijn vi­deo's waar­bij ma­chi­ne­learning wordt toe­ge­past om het ge­zicht van een per­soon te ver­van­gen door het ge­zicht van een an­der. 

Malou 27-08-2018 Contact

Echt is nep?

Wat is echt en wat is nep? Dat is de gro­te vraag die je moet stel­len als je het hebt over deep­fa­kes. De hui­di­ge tech­niektech­niek heeft zich zo ver ont­wik­keld dat de nep vi­deo's am­per van echt te on­der­schei­den zijn. Ab­so­luut een tech­nisch hoog­stand­je waar je leu­ke en grap­pi­ge vi­deo's mee kan ma­ken. Maar als je er echt goed over na gaat den­ken, kan het een se­ri­eus ge­vaar vor­men.

Als je in een film­pje een we­reld­lei­der hoort pra­ten over zijn twee­de­hands au­to die hij paars heeft la­ten schil­de­ren dan kan je wel in­schat­ten dat dit nep is. Maar als je die­zelf­de we­reld­lei­der hoort en ziet zeg­gen dat hij de oor­log ver­klaard, dan kan dit zo­maar als echt wor­den be­schou­wen. Met al­le ge­vol­gen van dien.

Tot een tijd ge­le­den kon­den al­leen spe­ci­al ef­fects-stu­dio's in Hol­ly­wood de­ze tech­niek toe­pas­sen. Maar nu kan ie­der­een de­ze soft­wa­re down­lo­a­den en nep­vi­deo's ma­ken. Moe­ten we ze­nuw­ach­tig wor­den van de­ze tech­niek en al­les in twij­fel trek­ken wat we zien en ho­ren? Hier zijn de me­nin­gen over ver­deeld. Niet eer­der een deep­fa­kes vi­deo ge­zien? Hier­on­der een voor­beeld, is het echt of is het echt nep?

Deep­fa­kesDeep­fa­kes.JPG

*

Welke kleur heeft het rode logo? (antwoord in kleine letters)

  • Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?