Welk font kies je voor jouw website?

mix

&

match

Fonts

Het ma­ken van een web­de­sign komt heel nauw. De com­bi­na­tie van beeld, tekst, kleur­ge­bruik, vlak­ver­de­ling, fonts en ani­ma­ties kan een web­si­te ma­ken of bre­ken. Al de­ze on­der­de­len ko­men in een blog, nu we iets die­per in op het ge­bruik van fonts en dan voor­al het ge­bruik van Goog­le fonts.

Jefferson 03-09-2015 Contact

Waar­om zou je kie­zen voor Goog­le fonts?

Een aan­tal jaar ge­le­den maak­ten web­de­sig­ners voor­al ge­bruik van sys­teem­f­onts. Dat zijn fonts waar ie­de­re com­pu­ter mee over­weg, dus vei­lig te ge­brui­ken in ie­der ont­werp. He­laas zijn er maar 6 sys­teem­f­onts en dat maakt een web­si­teweb­si­te al snel saai. Naast be­taal­de fonts, kun je ook kie­zen voor Goog­le fonts. Je ge­bruikt ze gra­tis en om­dat ze in de co­de van de web­si­te wor­den ver­werkt, to­nen ze in ie­de­re brow­ser goed. Hoe­veel Goog­le fonts er zijn, we­ten we niet pre­cies, maar er is keu­ze ge­noeg. Per font vind je ver­schil­len­de gra­da­ties, zo­als een light va­ri­ant, re­gu­lar, bold, se­mi-bold en ex­tra-bold.

Waar moet je op let­ten?

Wel­ke fonts je kiest voor een web­si­te hangt af van het doel en de doel­groep van de web­si­te. Moet de web­si­te luxe uit­stra­len, stoer zijn of juist za­ke­lijk? Kies dan een com­bi­na­tie van fonts dat hier het bes­te bij past. Voor kop­pen ge­bruik je een an­der font dan voor de lo­pen­de tekst. Bei­de moe­ten goed lees­baar zijn. Ook voor be­zoe­kers die min­der goed kun­nen zien.

Op Goog­le fontsgoog­le.com/fonts vind je het to­taal­over­zicht van al­le be­schik­ba­re fonts. Je be­kijkt de fonts als woord, zin of pa­ra­graaf, zo­wel op een desktop pc, mo­bie­le te­le­foon als op een ta­blet. Dan weet je of ze op al­le ap­pa­ra­ten even goed wer­ken.

Hoe meer fonts je in een web­si­te ge­bruikt, hoe lan­ger de laad­tijd. Wat de laad­tijd van een font is, check je ook di­rect op de web­si­te van Goog­le

Wel­ke fonts kies jij?

*

Wat is het telefoonnummer van Capica? (10 cijfers achter elkaar typen)

  • Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?