Waarom doet iedereen aan online storytelling?

beantwoordt de

'why'

storytelling

Een goed ver­haal is een mid­del om jouw doel­groep te be­rei­ken en kan je he­le­maal in je greep ne­men. Ver­teld door een mee­sle­pend stem, met de juis­te in­to­na­tie en be­ge­leid door de juis­te beel­den. Het merk krijgt een ei­gen ge­zicht en stem. Som­mi­ge TV com­mer­ci­als zijn hier een goed voor­beeld van, bij­voor­beeld de spot­jes van Cen­traal Be­heer. Zij heb­ben 'sto­ry­tel­ling' al ja­ren in de vin­gers. On­li­ne zie je ook steeds va­ker sto­ry­tel­ling.

Marléne 01-10-2015 Contact

Waar­om be­staat jouw or­ga­ni­sa­tie?

Ie­de­re or­ga­ni­sa­tie heeft een ver­haal en dit ver­haal start bij het be­ant­woor­den van de 'w­hy'. Waar­om be­staat jouw or­ga­ni­sa­tie en waar­om doe je wat je doet? Wie be­hoort tot jouw doel­groepdoel­groep en wat mo­ti­veert hen en wat remt hen juist af? Als je de­ze vra­gen kunt be­ant­woor­den én dit ook naar bui­ten kunt uit­dra­gen, kun­nen men­sen in jouw merk ge­lo­ven.

Het com­ple­te plaat­je

Als je een­maal jouw ver­haal gaat ver­tel­len aan de bui­ten­we­reld, moet het plaat­je he­le­maal com­pleet zijn. Dus van func­tie­be­na­min­gen tot kan­toor­in­rich­ting. En van of­fli­ne com­mu­ni­ca­tie­mid­de­len tot de cor­po­ra­te web­si­teweb­si­te. En laat die web­si­te nu net on­ze spe­ci­a­li­teit zijn!

Hoe kan een sto­ry­tel­ling web­si­te er­uit zien?

We heb­ben een aan­tal in­spi­re­ren­de voor­beel­den voor je ge­von­den.

http://www.ba­gi­gia.comBa­gi­gia.com

De­ze web­si­te van de­ze Ita­li­aan­se de­sign­tas neemt je he­le­maal mee in het ver­haal. Bij ie­der stuk­je dat je scrollt word je ver­der het ver­haal in ge­zo­gen.

htt­ps://nest.com/nl/ther­mo­stat/meet-nest-ther­mo­stat/Nest.com

Op nest.com scroll je in no-ti­me door 30 da­gen. In die da­gen kent de­ze per­soon­lij­ke ther­mo­staat jou he­le­maal en is de ther­mo­staat hier­op aan­ge­past. Zelfs de naam van het pro­duct geeft je het ge­voel dat je in een warm nest stapt.

http://grap­hic­no­vel-hy­brid4.peu­ge­ot.com/start.ht­mlHy­brid4 van Peu­ge­otHy­brid4 van Peu­ge­ot

Sto­ry­tel­ling is op de­ze web­si­te let­ter­lijk ge­no­men. Het ver­haal van de Hy­brid4 van Peu­ge­ot word je na­me­lijk ver­teld via een strip­ver­haal.

En wat is jouw ver­haal?

Wij zijn heel be­nieuwd naar wat jouw ver­haal is. En na­tuur­lijk hel­pen we graag om jouw ver­haal com­pleet te ma­ken met een prach­ti­ge sto­ry­tel­ling web­si­te.

*

Welke kleur heeft het rode logo? (antwoord in kleine letters)

  • Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?