Mijn eigen boek, ik ga het gewoon doen!

Intranet

Evolutiemodel

eigen boek

Dins­dag 17 maart, de dag van het in­tra­net­con­gres, stond al een tijd­je om­cir­kelt in mijn agen­da. Een dag bom­vol in­te­res­san­te key­no­tes en break­out-ses­sies, al­le­maal over in­tra­net en voor­al wat daar­mee sa­men­hangt. Mijn mis­sie voor de dag be­stond voor­al uit het toet­sen van mijn her­sen­spin­sels voor de door­ont­wik­ke­ling van Ca­pi­ca in­tra­net, door in ge­sprek te gaan met de con­gres­gan­gers. Uit­ein­de­lijk bleek 'be­ves­ti­ging' de ro­de draad van de dag. Met wie ik ook sprak, vrij­wel ie­der­een liep rond met de­zelf­de vra­gen. 'Waar sta ik nu met mijn in­tra­net?', 'Hoe zorg ik er­voor dat al­le me­de­wer­kers het nut in­zien van het in­tra­net?' en 'Hoe wordt mijn in­tra­net suc­ces­vol en hoe blijft het suc­ces­vol?'.

Laird 24-03-2015 Contact

De­ze vra­gen hiel­den mij al lan­ger be­zig. De ant­woor­den wa­ren niet 1, 2, 3 ge­ge­ven. Voor mij re­den om op on­der­zoek uit te gaan. In 2014 ben ik met een on­der­zoek ge­start dat mij ant­woord kon ge­ven op de­ze vra­gen. Dit re­sul­teer­de in de ont­wik­ke­ling van het In­tra­netIn­tra­net Evo­lu­tie­mo­del. Een mo­del dat de re­la­tie laat zien tus­sen de ma­te van on­mis­baar­heid van het in­tra­net voor de ge­brui­ker (vier evo­lu­tie­sta­dia) en de ver­schil­len­de suc­ces­fac­to­ren per di­men­sie (In­ter­ne Com­mu­ni­ca­tie, In­for­ma­tie, Par­ti­ci­pa­tie en On­der­steu­ning).

Het mo­del helpt je te be­pa­len waar je staat met je in­tra­net (ma­te van on­mis­baar­heid) en geeft je hand­vat­ten om per di­men­sie suc­ces­sen te boe­ken, zo­dat me­de­wer­kers het nut gaan zien van het in­tra­net. Hier is voor­al een rol weg­ge­legd voor de am­bas­sa­deurs van het in­tra­net bin­nen een or­ga­ni­sa­tie. Zij zijn de aan­ja­gers van het in­tra­net en bren­gen hun en­thou­si­as­me over op de col­le­ga's. Da­ve Gray haal­de de­ze rol ook aan tij­dens zijn key­no­te: 'The in­tra­net­ma­na­ger has a le­gi­ti­ma­te rea­son to talk to an­y­o­ne.''The in­tra­net­ma­na­ger has a le­gi­ti­ma­te rea­son to talk to an­y­o­ne.'

Het liefst deel ik de uit­komst van het on­der­zoek met ie­der­een, zo­dat al­le or­ga­ni­sa­ties kun­nen groei­en naar een suc­ces­vol so­ci­aal in­tra­net. Daar­om be­staat mijn dag op dit mo­ment voor­al uit….. ty­pen. Bin­nen­kort ver­schijnt na­me­lijk mijn boek over het In­tra­net Evo­lu­tie­mo­del, vol met tips en hand­vat­ten voor een suc­ces­vol in­tra­net. Tij­dens het con­gres kon ie­der­een al kort ken­nis­ma­ken met het In­tra­net Evo­lu­tie­mo­del (#IEM). Be­zoe­kers kon­den de in­tra­net­test in­vul­len en ont­vin­gen een be­knopt ad­vies­rap­port dat past bij hun in­tra­net op dit mo­ment. Op de web­si­te van Web­si­te In­tra­net evo­lu­tie­mo­del#IEM kun jij ook de in­tra­net­test doen.    

Een goed en lek­ker lees­baar boek schrijf je niet al­leen, daar­om ben ik nog op zoek naar te­gen­le­zers, liefst met in­tra­net­er­va­ring en een func­tie bin­nen het ma­na­ge­ment op het ge­bied van HRM, Com­mu­ni­ca­tie of ICT. Ben jij of ken jij zo ie­mand? Laat het mij dan we­ten. On­der­tus­sen ga ik weer ver­der wer­ken aan het boek, want zo­als Twit­ter­ac­countRoos van Vugt en  Pe­ter Hin­senPe­ter Hins­sen het zo mooi ver­woord­den tij­dens het in­tra­net­con­gres: 'Ga het nu ge­woon doen!! Over 6 maan­den kan de we­reld er weer an­ders uit­zien.''Ga het nu ge­woon doen!! Over 6 maan­den kan de we­reld er weer an­ders uit­zien.'

*

Wat is het telefoonnummer van Capica? (10 cijfers achter elkaar typen)

  • Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?