Mijn boek 'De weg naar een succesvol sociaal intranet' is af!

Het is zo­ver, mijn boek 'De weg naar een suc­ces­vol in­tra­net' is te koop! On­ge­veer een jaar ben ik aan het schrij­ven ge­weest. Met af en toe een pau­ze, om zo weer met een fris­se blik naar de ge­schre­ven tek­sten te kun­nen kij­ken. En het re­sul­taat mag er zijn. Het is een boek ge­wor­den waar­in een­vou­dig wordt uit­ge­legd hoe je een in­tra­net suc­ces­vol kunt ma­ken. Vol met prak­ti­sche tips die je di­rect in de prak­tijk kunt bren­gen.

Laird 07-03-2016 Contact

Het In­tra­netIn­tra­net Evo­lu­tie­mo­del

Toen ik vijf­tien jaar ge­le­den be­gon met Ca­pi­ca B.V. ont­wik­kel­den we al in­tra­net­ten. De im­ple­men­ta­tie bij de­ze or­ga­ni­sa­ties ver­liep niet al­tijd even suc­ces­vol. Waar­om het in­tra­net bij één or­ga­ni­sa­tie suc­ces­vol werd en bij een an­der niet, hield mij be­hoor­lijk be­zig. Het werd tijd om dat te on­der­zoe­ken. Uit de re­sul­ta­ten van dit on­der­zoek ont­stond het In­tra­net Evo­lu­tie­mo­del. Een mo­del dat laat zien hoe een in­tra­net evo­lu­eert en waar het naar­toe kan groei­en.

De weg naar een suc­ces­vol so­ci­aal in­tra­net

Een mo­del is vrij the­o­re­tisch en dus wil­de ik het tast­baar­der ma­ken voor ie­der­een die zich be­zig­houdt met in­tra­net. In het boek 'De weg naar een suc­ces­vol so­ci­aal in­tra­net' leg ik de wer­king van het In­tra­net Evo­lu­tie­mo­del stap voor stap uit in het the­o­re­ti­sche ge­deel­te. Ik schrijf over de vier evo­lu­tie­sta­dia en de drie di­men­sies van het In­tra­net Evo­lu­tie­mo­del. Ver­vol­gens laat ik in het prak­tijk­ge­deel­te zien hoe je in­vul­ling geeft aan de di­men­sies 'In­for­ma­tie­voor­zie­ning', 'Sa­men­wer­king' en 'On­der­steu­ning'. En hoe de hand­vat­ten voor suc­ces je daar­bij kun­nen hel­pen. Het boek staat vol met prak­ti­sche tips, zo­dat je di­rect zelf aan de slag kunt.

Meer we­ten over het boek en het In­tra­net Evo­lu­tie­mo­del?

Op de web­si­te Suc­ces­vol so­ci­aal in­tra­netsuc­ces­vol­so­ci­aal­in­tra­net.nl lees je meer over het on­der­zoek dat voor­af­ging aan het ont­wik­ke­len van het In­tra­net Evo­lu­tie­mo­del. Met de in­tra­net­test op de­ze si­te krijg je in­zicht in jouw in­tra­net, zo­dat je weet waar het in­tra­net zich be­vindt in het mo­del. Het boek is di­rect op de si­te te be­stel­len.

Als je met mij van ge­dach­ten wilt wis­se­len over in­tra­net, het boek of het mo­del, laat dan een re­ac­tie ach­ter on­der de­ze blog.

Laird Beek­e­laar

*

Hoeveel letters heeft de naam Capica? (antwoord is numeriek)

  • Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?