Google vriend of vijand?

De ont­wik­ke­lin­gen op tech ge­bied vol­gen el­kaar steeds snel­ler op. Wat gis­te­ren nieuw was, kan van­daag al­weer ach­ter­haald zijn. Het is las­tig te voor­spel­len hoe de tech­niek er over 5 jaar uit ziet, want gi­gan­ten als Goog­le sme­den op dit mo­ment al hun plan­nen voor de ko­men­de ja­ren. Wat wordt dé tech hit van 2020? We kun­nen er al­leen maar naar gis­sen.

Laird 22-09-2015 Contact

Wat we wel we­ten is dat Goog­le groot­se plan­nen heeft voor de toe­komst. Re­cent heb­ben zij de over­koe­pe­len­de or­ga­ni­sa­tie Alp­ha­bet op­ge­richt. Het is de be­doe­ling dat hier­on­der meer­de­re or­ga­ni­sa­ties (gaan) val­len, zo­als Goog­le. Op de web­si­teweb­si­te van Alp­ha­bet Web­si­te Alp­ha­betabc.xyz staat de tekst: 'G is for Goog­le'. Gaan ze voor ie­de­re let­ter in het al­fa­bet een be­drijf op­rich­ten of een pro­duct ont­wik­ke­len? Het blijft een mys­te­rie.

Goog­le is your friend

Gek­sche­rend roe­pen we hier bij Ca­pi­ca wel eens 'Goog­le is your friend'. Want bij Goog­le kun je na­me­lijk al­les vin­den. En zo stelt het be­drijf en het over­koe­pe­len­de 'Alp­ha­bet' zich ook op. Ze wil­len het le­ven van ve­len ver­be­te­ren door in­no­va­ties. Maar als je als or­ga­ni­sa­tie niet in­speelt op de­ze in­no­va­ties kan Goog­le of Alp­ha­bet ook heel goed jouw vij­and wor­den.

On­Hub

Neem bij­voor­beeld de On­Hub. Een Wi­fi Rou­ter die, vol­gens de web­si­te, een be­te­re Wi­fi ver­bin­ding geeft op el­ke plek in huis. Na­tuur­lijk heb­ben de eer­ste fans het pro­duct al even uit el­kaar ge­schoefd om te zien wel­ke hard­wa­re in dit pro­duct zit. En wat blijkt, er zit nog­al wat hard­wa­re in dat nog niet is ge­ac­ti­veerd. Dan vraag je je toch af, waar dient dat voor? Nu is het een Wi­fi rou­ter, maar ei­gen­lijk is het een...... Tja,wis­ten we dat maar. Dan wis­ten we ook voor wie dit pro­duct in de toe­komst een con­cur­rent wordt.

Zelf­rij­den­de au­to's

Het was groot nieuws, Vi­deo zelf rij­den­de au­to Goog­lede zelf­rij­den­de au­to van Goog­le. Een prach­ti­ge in­no­va­tie, waar­van mis­schien veel men­sen den­ken dat het nog wel wat ja­ren gaat du­ren voor­dat ze echt op de weg rij­den. Maar wie weet hoe snel de ont­wik­ke­lin­gen gaan. Mis­schien dat de vol­gen­de ge­ne­ra­tie geen au­to­rij­les meer hoeft te vol­gen, maar dat ze op hun 12e al in hun ei­gen zelf­rij­den­de au­to op stap gaan.

Ook jouw con­cur­rent?

Ons ad­vies voor de toe­komst. Blijf in­no­ve­ren, ver­an­de­ren, ex­pe­ri­men­te­ren en le­ren. Want de toe­komst stip­pel je niet 'zo­maar' uit. Ver­an­de­rin­gen in de tech we­reld gaan el­kaar steeds snel­ler op­vol­gen. Maar wel­ke ver­an­de­rin­gen dat zijn, blijft de vraag.

*

Aan welke straat is Capica gevestigd? (antwoord in kleine letters)

  • Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?