Capicaan aan het woord: De puzzel compleet

In de­ze blogs­erie la­ten we Ca­pi­ca­nen aan het woord over hun werk bij Ca­pi­ca. Wat maakt hun werk zo leuk? En waar­om heb­ben zij ooit voor Ca­pi­ca ge­ko­zen? In de­ze blog neemt front-en­der (en in­mid­dels ook soft­wa­re en­gi­neer in op­lei­ding) Jef­frey je mee in zijn werk.

Jeffrey 07-09-2017 Contact

Tij­dens mijn stu­die Di­gi­tal Me­dia De­sign kwam ik in 2011 als sta­gi­air bij Ca­pi­ca te­recht. Wat ik toen nog niet wist, was dat dit ook voor de daar­op­vol­gen­de ja­ren mijn werk en leer­school zou wor­den.

Na mijn stu­die werd ik ge­vraagd om in vas­te dienst te ko­men bij Ca­pi­ca. In het be­gin was ik vol­le­dig op ont­werp en front-endfront-end ge­richt. Ik vind front-end nog steeds ont­zet­tend leuk, maar ik be­gon me al snel steeds meer te in­te­res­se­ren voor het back-endback-end ge­deel­te. Juist die com­bi­na­tie sprak me aan. Ge­luk­kig kreeg ik bij Ca­pi­ca ook de ruim­te om dit te ont­dek­ken.

De com­ple­te puz­zel

Mijn back-end col­le­ga's na­men me re­gel­ma­tig mee in hun werk, wat mijn en­thou­si­as­me al­leen maar ver­sterkt heeft. Door bei­de on­der­de­len te com­bi­ne­ren zorg je er­voor dat een pro­duct er niet al­leen goed uit­ziet, maar dat het ook nog eens per­fect werkt. Ik zie het als puz­zel­stuk­jes en door de­ze com­bi­na­tie te ma­ken, kun je ook écht de he­le puz­zel ma­ken.

Te­rug naar school

In­mid­dels ben ik op­nieuw aan een stu­die be­gon­nen. Sinds 2015 volg ik de op­lei­ding 'Soft­wa­re En­gi­nee­ring' aan de Haag­se Ho­ge­school. Ca­pi­ca heeft me al­tijd ge­steund in dit he­le tra­ject. En ei­gen­lijk best bij­zon­der, want in­mid­dels loop ik hier op­nieuw sta­ge.

Goed op mijn plek

Wat ik ook bij­zon­der vind is dat veel col­le­ga's uit mijn eer­ste sta­ge­pe­ri­o­de hier, net als ik, nog steeds wer­ken. Ik ben er­van over­tuigd dat dit voor een groot deel ook met de sfeer te ma­ken heeft. Het is een jong en en­thou­si­ast team en wat voor­al op­valt is dat ie­der­een hier ook echt zich­zelf durft te zijn. Ook bui­ten werk­tijd kun­nen we het goed met el­kaar vin­den. Zo spre­ken we re­gel­ma­tig af voor een bier­tje of een film­avond.

Ik kan dus wel stel­len dat ik hier echt goed op mijn plek zit. Ik krijg de ruim­te en de kans om mij ver­der te ont­wik­ke­len en ik ga na al die ja­ren nog steeds met veel ple­zier naar mijn werk.

Col­le­ga's ge­zocht

Mocht je nu den­ken, na het le­zen van de­ze blogblog, dat wil ik ook! We heb­ben mo­men­teel meer­de­re tof­fe va­ca­tu­res bij Ca­pi­ca. De­ze kun je Wer­ken bijhier vin­den. Staat jouw droom­baan er (nog) niet bij? Open sol­li­ci­ta­ties zijn ook al­tijd wel­kom. De­ze kun je stu­ren naar Va­ca­tu­reva­ca­tu­re at ca­pi­ca dot nl

*

Hoeveel letters heeft de naam Capica? (antwoord is numeriek)

  • Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?