Capicaan aan het woord

In de­ze blogs­erie la­ten we Ca­pi­ca­nen aan het woord over hun werk bij Ca­pi­ca. Wat maakt hun werk zo leuk? En waar­om heb­ben zij ooit voor Ca­pi­ca ge­ko­zen? In de­ze eer­ste blog neemt front-end de­vel­o­per Jef­fer­son je mee in zijn werk.

Jefferson 17-05-2017 Contact

In­mid­dels ben ik al­weer zo'n 1,5 jaar werk­zaam bij Ca­pi­ca en die tijd is echt voor­bij ge­vlo­gen. Als de­sig­ner en front-endfront-end de­vel­o­per ben ik ver­ant­woor­de­lijk voor 'de voor­kant' van de pro­jec­ten die we op­le­ve­ren. Ik maak een vi­su­e­le ver­ta­ling van de wen­sen van on­ze klan­ten en werk de­ze ver­vol­gens sa­men met on­ze back-end de­vel­o­pers uit naar een on­li­ne pro­duct.

Be­wus­te keu­ze

Wer­ken voor tech-gi­gan­ten heeft zo z'n plus­pun­ten. Maar ze­ker ook min­pun­ten. Na werk­er­va­ring op te heb­ben ge­daan bij en­ke­le gro­te jon­gens, heb ik de be­wus­te keu­ze ge­maakt om naar een per­soon­lij­ker be­drijf op zoek te gaan. Zo ben ik dus bij Ca­pi­ca te­recht ge­ko­men. Een per­soon­lijk be­drijf waar ei­gen in­put ge­waar­deerd wordt en de werk­ne­mer meer is dan een func­tie om­schrij­ving. Dat is voor mij écht fijn wer­ken.

Vrij­heid

Bij Ca­pi­ca mag ik voor een groot deel mijn ei­gen func­tie in­vul­len en vorm­ge­ven. Sa­men met het team le­ve­ren we de meest uit­een­lo­pen­de on­li­ne pro­jec­ten op voor on­ze klan­ten. Maar ik krijg hier ook ont­zet­tend veel vrij­heid als het gaat om het op­zet­ten van nieu­we pro­jec­ten. Daar­bij merk je ook weer dat het echt een voor­deel is dat de lij­nen hier kort zijn. Als je bij Ca­pi­ca aan­komt met een goed idee of iets dat je ver­der wilt on­der­zoe­ken, krijg je hier al­le ruim­te voor. Op dit mo­ment werk ik bij­voor­beeld aan een in­no­ve­ren­de re­al-ti­me ja­vascript ap­pli­ca­tie. Hier­mee krijg ik de kans om de nieuw­ste 'tools of the tra­de' te le­ren be­heer­sen.

Work hard, play hard

Een groot deel van de tijd breng je door op je werk en dus ook met je col­le­ga's. Ze­ker in een wat klei­ner team is het daar­om ook zo be­lang­rijk dat het klikt. Bij Ca­pi­ca wordt er kei­hard ge­werkt. Sa­men met het he­le team werk je naar di­ver­se dead­lines toe en de druk kan soms best hoog zijn. Maar als het dan af is, dan wor­den de­ze suc­ces­sen ook echt wel even ge­vierd! Sa­men met het team ben je ver­ant­woor­de­lijk voor het he­le tra­ject, van A tot Z. 

Hoe druk het ook is, tijd voor ge­zel­lig­heid is er ei­gen­lijk al­tijd wel, bij­voor­beeld tij­dens on­ze vas­te vrij­dag­mid­dag­bor­rel. We zeg­gen ook wel eens 'Work hard, play har­d'. Ik zit hier dan ook echt op mijn plek. De in­for­me­le sfeer, de ruim­te die ik krijg en de ga­ve pro­jec­ten waar­aan ik werk zor­gen er­voor dat ik ie­de­re dag met veel ple­zier naar kan­toor ga.

On­li­ne be­den­kers ge­zocht

Mocht je nu den­ken, na het le­zen van de­ze blogblog, dat wil ik ook! We heb­ben mo­men­teel meer­de­re tof­fe va­ca­tu­res bij Ca­pi­ca. De­ze kun je Va­ca­tu­reshier vin­den. Staat jouw droom­baan er (nog) niet bij? Open sol­li­ci­ta­ties zijn ook al­tijd wel­kom. De­ze kun je stu­ren naar Mailva­ca­tu­re at ca­pi­ca dot nl

*

Welke kleur heeft het rode logo? (antwoord in kleine letters)

  • Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?