Succesvol blijven met het intranet

Af­ge­lo­pen tijd heb­ben we je in on­ze blogs mee­ge­no­men in de vier evo­lu­tie­sta­dia van het In­tra­net Evo­lu­tie­mo­del. Wan­neer je de evo­lu­tie­sta­dia suc­ces­vol door­loopt, groeit het in­tra­net uit tot dé di­gi­ta­le werk­plek voor al­le me­de­wer­kers bin­nen de or­ga­ni­sa­tie. Maar hoe kun je dit suc­ces vast­hou­den in de toe­komst? In dit ar­ti­kel ge­ven we je een aan­tal tips.

Laird 14-08-2020 Contact

Tip 1: Peil re­gel­ma­tig de be­hoef­ten en ver­wach­tin­gen van de me­de­wer­kers

Aan­dacht voor het in­tra­net blijft nood­za­ke­lijk en als je het suc­ces­vol wilt hou­den, peil je re­gel­ma­tig de be­hoef­ten en ver­wach­tin­gen van de me­de­wer­kers. Vraag hen op wel­ke ma­nier het in­tra­net hun werk­zaam­he­den nog be­ter kan on­der­steu­nen. Breng de­ze be­hoef­ten en ver­wach­tin­gen in kaart en pas het in­tra­net aan.

Tip 2: Volg on­li­ne ont­wik­ke­lin­gen op de voet

On­li­ne ont­wik­ke­lin­gen gaan snel en zijn moei­lijk te voor­spel­len. Toch kun­nen ze gro­te in­vloed heb­ben op het in­tra­net en de ma­nier waar­op me­de­wer­kers het in­tra­net ge­brui­ken. Een voor­beeld van zo'n ont­wik­ke­ling was de komst van smartpho­nes en ta­blets. Me­de­wer­kers had­den be­hoef­te om het in­tra­net ook op de­ze ap­pa­ra­ten te kun­nen raad­ple­gen. Or­ga­ni­sa­ties moesten hier­op an­ti­ci­pe­ren, zo­dat aan de be­hoef­ten kon wor­den vol­daan en de me­de­wer­kers te­vre­den ble­ven.

Tip 3: Pas het in­tra­net aan bij or­ga­ni­sa­to­ri­sche ont­wik­ke­lin­gen

Ook or­ga­ni­sa­to­ri­sche ont­wik­ke­lin­gen kun­nen in­vloed heb­ben op het in­tra­net, zo­als wer­ken op af­stand. Bij dit soort ont­wik­ke­lin­gen kan de aan­pas­sing van het in­tra­net nood­za­ke­lijk zijn.

Tip 4: Geef nieu­we me­de­wer­kers een on­li­ne trai­ning

Nieu­we me­de­wer­kers help je op weg door hen een on­li­ne trai­ning te la­ten vol­gen. De in­houd van de trai­ning is zo­wel prak­tisch (hoe voeg je een be­richt toe of hoe re­a­geer je) als in­hou­de­lijk (waar­voor ge­bruik je wat op het in­tra­net).

Als je blijft in­spe­len op wat de ge­brui­kers no­dig heb­ben, blijft het in­tra­net suc­ces­vol. Wil je al­les over het In­tra­net Evo­lu­tie­mo­del nog eens na­le­zen? Vraag gra­tis het boek 'De weg naar een suc­ces­vol so­ci­aal in­tra­net' bij ons aan!

*

Welke kleur heeft het rode logo? (antwoord in kleine letters)

  • Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?