Personalisatie van het Capica Intranet

Wist jij al dat het Ca­pi­ca In­tra­net in veel as­pec­ten te per­so­na­li­se­ren is? In de ont­wik­ke­ling van het in­tra­net pas­sen wij de huis­stijl van jul­lie or­ga­ni­sa­tie toe en kun­nen we de lay-out van het in­tra­net naar jul­lie wens in­rich­ten. Hier­mee cre­ë­ren we een di­gi­ta­le werk­plek met een look-and-feel die past bij jul­lie or­ga­ni­sa­tie. In dit ar­ti­kel ver­tel­len we je meer over de ver­schil­len­de mo­ge­lijk­he­den!

Shanna 06-11-2020 Contact

Jul­lie huis­stijlhuis­stijl ver­wer­ken in het in­tra­net

Om het in­tra­netin­tra­net met­een her­ken­baar te ma­ken voor jul­lie me­de­wer­kers, ver­wer­ken we de huis­stijl­kleu­ren van jul­lie or­ga­ni­sa­tie in het in­tra­net. Dit kan o.a. te­rug­ko­men in de ver­schil­len­de but­tons, het me­nu en bij­voor­beeld de tekst­kleur van de start­ven­ster­ti­tels. Sa­men be­pa­len we waar wel­ke kleur wordt ge­bruikt. Wil je in de toe­komst toch een an­de­re kleur? Dan kan dit door ons wor­den aan­ge­past.

  • Tip: Voor de ach­ter­grond van de start­pa­gi­na kun je ook kie­zen voor een huis­stijl­kleur, maar je kunt er ook een leu­ke pas­sen­de af­beel­ding in la­ten to­nen.

Voor het lo­go van het in­tra­net zijn er ver­schil­len­de mo­ge­lijk­he­den. Je kunt na­tuur­lijk je be­drijfs­lo­go ge­brui­ken, maar je kunt ook een spe­ci­aal lo­go ont­wik­ke­len voor het in­tra­net.

Het per­so­na­li­se­ren van start­ven­sters

De start­pa­gi­na van het in­tra­net be­staat uit ver­schil­len­de start­ven­sters. Sa­men be­pa­len we waar de start­ven­sters ko­men te staan en hoe­veel ko­lom­men de­ze in be­slag ne­men. Je kunt er­voor kie­zen om be­paal­de start­ven­sters 'vast te zet­ten' zo­dat ze stan­daard op een be­paal­de plek op de start­pa­gi­na van el­ke me­de­wer­ker staan. Je kunt me­de­wer­kers hier ook vrij in la­ten, zo­dat zij zelf hun start­pa­gi­na kun­nen in­rich­tenin­rich­ten met start­ven­sters. Het toe­voe­gen, ver­plaat­sen of ver­wij­de­ren van start­ven­sters is heel een­vou­dig.

Naast de plek en de groot­te van het start­ven­ster, kun je ook de ti­tel van het start­ven­ster per­so­na­li­se­ren. Zo kun je bij­voor­beeld de naam van het in­tra­net in de ti­tel ver­wer­ken. On­ze klant Stich­ting Kin­der­op­vang Oegst­geest heeft bij­voor­beeld de ti­tel van het start­ven­ster van Feed­back & Sup­portSup­port aan­ge­past naar SKOEP Sup­port. (SKOEP is de naam van het in­tra­net van de­ze klant)

Om me­de­wer­kers in het in­tra­net ex­tra wel­kom te he­ten, kun je een Wel­kom start­ven­ster in­rich­ten met het lo­go en de naam van het in­tra­net. Dit start­ven­ster wordt op de start­pa­gi­na van el­ke me­de­wer­ker weer­ge­ge­ven. Je kunt hier­in een kop­pe­ling ma­ken met de 'tour' door het in­tra­net. Dan krij­gen de me­de­wer­kers di­rect een vir­tu­e­le rond­lei­ding met tips en uit­leg over wat zij al­le­maal in het in­tra­net kun­nen doen. Zie hier een voor­beeld van een Wel­kom start­ven­ster op een in­tra­net met de naam Teun:

Teun start­ven­ster.jpg

Voeg ban­ners toe aan het in­tra­net

Om het in­tra­net weer een he­le an­de­re uit­stra­ling te ge­ven, kun je de Ban­ner mo­du­lemo­du­le ge­brui­ken. Zo­als de naam van de mo­du­le al aan­geeft, kun je hier­mee een ban­ner toe­voe­gen aan het in­tra­net. De­ze ban­ner zie je op de start­pa­gi­na, maar ook bij­voor­beeld op de over­zichts­pa­gi­na van een mo­du­le 'Nieuws'. Je kunt voor el­ke pa­gi­na een an­de­re ban­ne­r­af­beel­ding kie­zen. Zie hier­on­der een voor­beeld van een klant van ons die ge­bruikt maakt van de Ban­ner mo­du­le:

Start­pa­gi­na met ban­ner mo­du­le.jpg

Geef het in­tra­net een naam

Het in­tra­net een naam ge­ven is een erg leu­ke ma­nier om het in­tra­net per­soon­lij­ker te ma­ken. Door de naam sa­men met an­de­re me­de­wer­kers te be­den­ken, kun je met­een meer be­trok­ken­heid cre­ë­ren. Zo heb­ben wij al bij klan­ten ge­zien dat zij hier een poll van heb­ben ge­maakt. Er wa­ren dan een aan­tal na­men be­dacht door het com­mu­ni­ca­tie­team, en al­le an­de­re me­de­wer­kers moch­ten ver­vol­gens stem­men op de naam die zij het leukst von­den.

  • Tip: De naam van jul­lie in­tra­net kun je ook ver­wer­ken in de URL van het in­tra­net!

Een aan­tal voor­beel­den van klan­ten van Ca­pi­caCa­pi­ca die hun in­tra­net een spe­ci­a­le naam heb­ben ge­ge­ven; Ju­va heeft het in­tra­net Jim ge­noemd (JIM staat voor Ju­va In­for­ma­tie Me­di­um), Stol­ze heeft het in­tra­net Teun ge­noemd.

  • Tip: Zelfs het in­log­scherm van het in­tra­net hoeft niet saai te zijn! Je kunt het ge­heel per­so­na­li­se­ren met af­beel­din­gen, huis­stijl­kleu­ren, spe­ci­a­le let­ter­ty­pes en de to­ne-of-voi­ce van jul­lie or­ga­ni­sa­tie.

Een voor­beeld van een ge­per­so­na­li­seerd in­log­scherm met een mooie toe­pas­se­lij­ke af­beel­ding op de ach­ter­grond:

In­log Stol­ze.jpg

Hoe la­ten jul­lie het in­tra­net aan­slui­ten bij de look-and-feel van de or­ga­ni­sa­tie? Wij zijn be­nieuwd! Heb je nog vra­gen naar aan­lei­ding van dit ar­ti­kel? Of zou je graag nog meer voor­beel­den wil­len zien? Neem ge­rust con­tact met ons op!

*

Wat is het telefoonnummer van Capica? (10 cijfers achter elkaar typen)

  • Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?